Je maakt mij op mijn vrije dag het meest blij met een heerlijke stapel wafels of pannenkoeken als ontbijt. Een feestje om hier naar uit te kijken en lekker van te genieten. Ik varieer geregeld met verschillende basissen en toppings, zodat het nooit verveelt. Van Lotus speculoos kreeg ik een fantastisch pakket opgestuurd om recepten mee te maken, dus hoefde ik geen twee keer na te denken en toverde ik deze heerlijke speculoos wafels uit mijn wafelijzer.
Als je denkt aan speculoos, dan denk je niet meteen aan een heel gezond recept. Gelukkig is de basis van dit wafel recept heel verantwoord en heb je ook niet onwijs veel speculoos nodig. Wat mij betreft is dit recept een mooie balans tussen gezond en iets minder gezond. Aan alle aspecten is gedacht in dit recept. De basis is eiwitrijk door de magere kwark en het ei. Daarnaast heb ik ook aan de vezels gedacht en een deel havermeel en een deel bloem gebruikt. Havermeel is vermalen havermout en bevat daarmee iets meer vezels dan bloem. Door de combinatie vezels en eiwitten vult dit ontbijtje voor mij goed. En de toevoeging van speculoos maakt het uiteraard extra lekker π
Naast deze geweldige speculoos wafels, vind je op Snoepgezond nog veel meer recepten voor gezonde wafels. Sinds ik heb ontdekt hoe makkelijk en snel het is om wafels te bakken, ontbijt ik er eigenlijk iedere week wel minimaal 1x mee. Daarbij probeer ik altijd rekening te houden met de seizoenen. In de herfst en winter zijn pompoen, carrotcake en gingerbread wafels mijn favorieten. En aan dat rijtje voeg ik nu ook deze gezonde speculoos wafels toe. Ga jij ze proberen?
Speculoos wafels
Course: OntbijtDifficulty: Makkelijk1
portie5
minutes10
minutes15
minutesIngrediΓ«nten
50 gram magere kwark
1 ei
1 el speculoos (10-15 gram)
20 gram havermeel
25 gram bloem
0,5 tl bakpoeder
optioneel: 1 el suikervervanger of zoetstof naar smaak
Werkwijze
- Voeg de magere kwark en het ei toe aan een kom en roer met een kleine garde tot een glad geheel. Voeg de speculoos toe en meng dit met de garde goed door elkaar.
- Als laatste schep je voorzichtig de bloem, havermeel en bakpoeder door het beslag en eventueel wat zoetstof.
- Verwarm ondertussen je wafelijzer volgens de instructies van het apparaat.
- Spray je wafelijzer in met een bakspray en verdeel per wafelplaat een flinke eetlepel beslag.
- Bak de wafels in 3-4 minuten gaar. Herhaal tot je beslag op is. Je haalt ongeveer 4 wafels uit het recept.
- Serveer de wafels met toppings naar keuze, zoals wat gesmolten speculoos en vers fruit.