Gegrilde Paprika Hummus
Hartig, Recepten

Gegrilde Paprika Hummus


En ook dit heerlijke recept voor gegrilde paprika hummus is niet helemaal van mezelf. Ter inspiratie gebruikte ik het basisrecept voor hummus van Melissa van Lislovescooking en gaf er mijn eigen draai aan. In mijn blog van de knoflook naan legde ik uit dat ik deze maand op Instagram weer mee deed met de #swiepswoepswap van MandyandMore. Mandy koppelt je hierbij aan een andere foodblogger en vervolgens mag je een lekker recept van zijn of haar website kiezen. Je maakt dit recept of gaat voor een variatie erop en je deelt dit vervolgens op je eigen Instagram. Deze keer ging ik voor twee recepten, die goed bij elkaar passen. Naast deze heerlijke knoflook naan maakte ik dus ook deze gegrilde paprika hummus.

Op de website van Melissa vind je heel veel lekkere (glutenvrije) recepten. Het was dan ook moeilijk kiezen. Maar ik verbaasde mezelf door niet te gaan voor een lekker ontbijtje of tussendoortje en juist buiten mijn comfortzone te treden. Dit pakte overigens heel goed uit, want kijk naar dit fijne plaatje.. Ik krijg er gelijk weer trek in als ik ernaar kijk!

Het originele recept op de website van Melissa is hummus. Ik weet echter dat ik niet zo’n fan ben van de ‘normale’ hummus. Als ik het in de winkel koop, dan kies ik eigenlijk altijd voor de pikante variant. Dus ik wist dat ik aan dit recept mijn eigen draai moest geven. Nu ben ik dol op gegrilde paprika in gerechten, dus trok ik de stoute schoenen aan en ging voor gegrilde paprika hummus. Samen met mijn favoriete kruiden erbij toverde ik deze dip op tafel. Heel lekker om hier de knoflook naan in te dippen.


Gegrilde Paprika Hummus

Recipe by LindaCourse: BorrelDifficulty: Makkelijk
Aantal

1

portie
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

1

hour 
Totale tijd

1

hour 

10

minutes

Ingrediënten

 • 200 gram kikkererwten uit blik (uitgelekt)

 • 2 geroosterde paprika’s (rood en geel)

 • 1 el tahin

 • 1,5 teen knoflook

 • sap van 1/2 citroen

 • 1 tl chilipoeder

 • 1 tl gerookte paprika poeder

 • 1/2 tl komijn

 • peper en zout naar smaak

Werkwijze

 • Verwarm de oven op 180 graden. Rooster de paprika’s in 60 minuten in de oven. Draai af en toe om.
 • Laat de paprika’s afkoelen en ontvel ze. Verwijder ook de zaadlijsten.
 • Voeg alle ingrediënten voor de hummus toe aan je keukenmachine (of gebruik een staafmixer).
 • Mix tot een gladde hummus. Proef of het op smaak is en voeg anders nog wat extra kruiden toe.

Notes

 • Bewaar de hummus in een afgesloten pot in de koelkast (maximaal 5 dagen).

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *