Pindakaas banaan donuts
Gezonde tussendoortjes, Recepten

Pindakaas banaan donuts

Het was alweer een jaar geleden dat ik voor het laatst een recept voor gezonde donuts heb gedeeld. Omdat het een ideale snack is om mee te nemen, vond ik het wel weer tijd om een nieuwe combinatie te proberen. En laat de combinatie pindakaas en banaan nu een van mijn favorieten zijn 🙂 dus was de keuze snel gemaakt om pindakaas banaan donuts te proberen.

Ik zeg wel proberen, maar de combinatie pakte perfect uit! Het ideale aan donuts vind ik het formaat. Een kleine snack die je makkelijk in je tas stopt en meeneemt. Je kunt ze qua grootte het beste vergelijken met een muffin. Alleen bak je de gezonde donuts in een (siliconen) donutvorm en hoef je dus niet te klungelen met muffinpapiertjes. Ideaal als je het mij vraagt! 

De basis van de gezonde pindakaas banaan donuts bestaat uit (spelt)bloem, eieren en natuurlijk banaan en pindakaas. De laatste twee ingrediënten zorgen voor een lekkere smeuïge basis. Je kunt de bloem ook deels vervangen voor bijvoorbeeld haver- of volkorenmeel of eiwitpoeder. De structuur van de donuts verandert daardoor een klein beetje, maar niet heel erg. Met een deel volkoren- of havermeel bevat een gezonde donut iets meer vezels en door een deel eiwitpoeder bevat de gezonde donut uiteraard iets meer eiwitten.

Heb je inmiddels al trek gekregen in de pindakaas banaan donuts? Of bekijk gerust een van de andere gezonde donut recepten op Snoepgezond.


Pindakaas banaan donuts

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

10

donuts
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

20

minutes
Totale tijd

30

minutes

Ingrediënten

  • 2 rijpe bananen

  • 2 eieren

  • 30 gram pindakaas

  • 150 gram (spelt)bloem

  • 1 tl bakpoeder

  • snufje zout

  • optioneel: 2 el suikervervanger

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een (siliconen) donutvorm in met een beetje bakspray.
  • Doe de bananen samen met de eieren en pindakaas in een blender of keukenmachine en mix tot een glad geheel.
  • Doe alle droge ingrediënten in een kom en schenk hierop de natte ingrediënten. Roer dit met een spatel tot een glad beslag.
  • Verdeel het beslag met een lepel over 10 donutvormpjes.
  • Schuif de bakvorm in een voorverwarmde oven en bak de donuts in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Controleer met een prikker of de donuts gaar zijn. Laat minimaal 15 minuten in de vorm afkoelen en haal de donuts daarna voorzichtig uit de vorm. En laat helemaal afkoelen.
  • Bewaar de donuts in een afgesloten trommel in de koelkast voor maximaal 3-4 dagen.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *