Vaak ontbijt ik in het weekend met pannenkoeken of wafels. Echter had ik spontaan zin om een keer poffertjes te bakken in plaats van pannenkoeken. En zo rolden deze heerlijke eiwitrijke poffertjes mijn keuken uit.
In eerste instantie leek het me een heel gedoe om poffertjes te bakken. Ik dacht namelijk dat het o.a. ontzettend veel tijd zou kosten, maar uiteindelijk viel het reuze mee. Je bakt er namelijk flink wat tegelijk en als je gebruik maakt van een flesje om het beslag op te spuiten, heb je binnen no time de hele pan gevuld. Ik ga dus zeker vaker kiezen voor poffertjes in plaats van pannenkoeken.
Deze eiwitrijke variant is perfect voor diegene onder ons die letten op hun eiwitinname. En uiteraard ook van alle anderen, want dit recept is gewoon erg lekker. Poffertjes serveer je traditioneel met boter en poedersuiker. Ik koos echter voor de suikervrije poedersuiker van Sukrin en fijn gezeefde jam van Bonne Maman. Wat mij betreft de perfecte topping voor deze eiwitrijke poffertjes. Wil je extra letten op je suikerinname? Kies dan voor de ‘meer fruit minder suiker’ variant van de jam van Bonne Maman.
Dit gezonde ontbijt is perfect voor iedere dag. Bak de eiwitrijke poffertjes van tevoren en warm ze ‘s ochtends even kort op in de magnetron. Zo heb je ook op drukke dagen een heerlijk gezond ontbijt. Ga jij dit recept proberen? Of neem een kijkje bij een van de andere heerlijke en gezonde ontbijtrecepten op Snoepgezond.
Eiwitrijke poffertjes
Course: OntbijtDifficulty: Makkelijk4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngrediΓ«nten
150 gram bloem
100 gram eiwitpoeder
2 eieren
50 ml eiwit van ei
250 ml (plantaardige) melk
1,5 tl bakpoeder
snufje zout
Werkwijze
- Doe de eieren samen met het eiwit in een kom en klop met een garde los.
- Voeg de melk toe en klop even kort mee.
- Doe nu alle droge ingredienten in de kom en roer met de garde tot een glad beslag. Schenk het beslag in een fles met een spuitmondje.
- Verwarm een poffertjes pan op het vuur. Spray een beetje bakspray in de gaten.
- Vul ieder gaatje met beslag. Bak de poffertjes totdat de bovenkant droog is. Draai de poffertjes dan met een vork om en bak nog even aan de andere kant.
- Haal de poffertjes uit de pan en herhaal bovenstaande totdat al het beslag op is. Ik kon zo’n drie rondes bakken.
- Serveer de poffertjes met toppings naar keuze.