Speculaas mugcake
Ontbijt, Recepten

Speculaas mugcake

Er was een periode dat ik graag een mugcake maakte voor het ontbijt. Echter was het alweer een tijd geleden dat ik dit voor het laatst maakte en dus dook ik met het Sinterklaas feest in het vooruitzicht de keuken in voor een heerlijke speculaas mugcake.

De basis van de mugcake is verantwoord en eiwitrijk. Om een beetje balans in dit recept te brengen voegde ik wat stukjes cookie dough chocolade kruidnoten toe aan het beslag. Dit maakt het echt een heerlijk ontbijtje in de aanloop naar Sinterklaas. Voor mij ook de perfecte manier op een gezonde wijze te genieten van chocolade kruidnoten. Want als ik ze gewoon snack, krijg ik de neiging om een hele zak op te eten. Maar door er een paar toe te voegen aan mijn ontbijtje, kan ik op een verantwoorde manier genieten zonder meteen de hele zak op te willen eten.

Zelf vier ik al jaren geen Sinterklaas meer, maar ik vind het wel ontzettend leuk om ieder jaar minstens een lekker recept toe te voegen aan mijn website. Als je zoekt op Sinterklaas vind je diverse lekkere en gezonde tussendoortjes of ontbijtrecepten. En natuurlijk kan een recept om zelf gezonde kruidnoten te maken niet ontbreken. Maar als gezond ontbijt tijdens de Sinterklaas periode kan deze heerlijke speculaas mugcake wat mij betreft ook echt niet ontbreken!


Speculaas mugcake

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal
Total timeminutes

Ingrediënten

  • 50 gram magere kwark

  • 1 ei

  • 20 gram bloem

  • 10 gram havermeel

  • 1/2 tl speculaaskruiden

  • 1/4 tl bakpoeder

  • snufje zout

  • zoetstof naar smaak

  • klein handje chocolade kruidnoten

Werkwijze

  • Klop het ei samen met de magere kwark los.
  • Voeg de droge ingredienten toe en roer tot een glad beslag.
  • Hak de kruidnoten grof en schep als laatste door het beslag.
  • Vet een klein schaaltje (magnetron bestendig) in met een beetje bakspray. Schenk hier het beslag in.
  • Doe het schaaltje in de magnetron en stel de tijd in op 2 minuten. Is de cake na 2 minuten nog niet gaar (controleer met een prikker), dan zet je de cake nog even terug. Verleng de tijd telkens met 10 seconden.
  • Serveer de mugcake op een bordje en maak af met toppings naar keuze.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *