Pasta Bolognese
Hartig, Recepten

Pasta Bolognese

Het is tijd dat ik aan jullie opbiecht dat ik gisteren pas voor het eerst zelf pasta bolognese heb gemaakt. Waarom nooit eerder? Ik hield nooit van tomaten, zeg maar gerust dat ik ze totaal niet lekker vond. Inmiddels ben ik ze het afgelopen jaar steeds meer gaan waarderen. Smaken veranderen dus toch in de loop der jaren. En daarom durfde ik het nu aan om een keer pasta met tomatensaus te maken en te eten.

Het fijne aan een pastasaus is dat je er verschillende groenten aan toe kunt voegen. Dus kijk gerust eens in je voorraadkast en koelkast welke groenten je nog hebt liggen, die er misschien niet al te mooi meer uitzien, en verwerk deze in een heerlijke bolognesesaus. Zo koos ik voor paprika, ui, knoflook, champignons en verse tomaten. Ja ik koos voor verse tomaten in plaats van passata of tomaten uit blik, wat je vaak ziet in recepten voor pastasaus. Dit kost je iets meer tijd qua snijwerk, maar ik beloof je dat het het meer dan waard is. Heb je niet zoveel tijd kies dan voor een snelle pastasaus en gebruik wel tomaten uit blik of passata.

Geef de pasta bolognese vooral een eigen touch mee door kruiden toe te voegen die je in huis hebt. Kies bijvoorbeeld voor (gedroogde) Italiaanse kruiden of verse basilicum. Peper en zout voeg ik zelf pas aan het eind toe en proef ik eerst hoe de saus al op smaak is.

Verdubbel of verdriedubbel dit recept en maak meteen een grote pan met saus, want dit kun je heel makkelijk in de vriezer bewaren. Ideaal als je op sommige momenten niet zoveel tijd hebt om te koken en toch lekker en gezond wil eten. Zeker met een druk gezinsleven, kan ik me voorstellen dat het fijn is om wat bolognesesaus achter de hand te hebben. Of kies op zulke momenten voor een snel pasta recept, bijvoorbeeld een heerlijke pasta met ricotta en rode pesto.

Laat het me weten als je dit recept hebt geprobeerd.


Pasta Bolognese

Recipe by LindaCourse: DinerDifficulty: Makkelijk
Aantal

2

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

1

hour 
Totale tijd

1

hour 

10

minutes

Ingrediënten

  • 200 gram rundergehakt

  • 500 gram tomaten (vers)

  • 1 rode paprika

  • 250 gram champignons

  • 1 ui (groot)

  • 2 tenen knoflook

  • 1 el tomatenpuree

  • 2 tl Italiaanse kruiden of kies voor verse kruiden

  • 250 ml water

  • 100-150 gram spaghetti of pasta

  • olijfolie

  • Parmezaanse kaas

Werkwijze

  • Begin met de voorbereiding voor de saus.
  • Snijd alle groenten in kleine stukjes en pers de knoflook of snijd heel fijn.
  • Verwarm een grote pan op het vuur (medium) en schenk hier wat olijfolie in.
  • Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg daarna de knoflook en ui toe en bak 1-2 minuten mee.
  • Vervolgens voeg de tomatenpuree toe en roer je dit goed door het gehaktmengsel heen.
  • De groenten voeg je in etappes toe, begin met de paprika en bak deze ongeveer 1 minuut. Daarna de champignons en eindig met de tomaten.
  • Schenk 250 ml heet water bij de saus en draai het vuur laag. Laat de saus nu rustig 45-60 minuten pruttelen. In totaal heeft de saus bij mij 60 minuten op het vuur gestaan (geteld vanaf het moment dat ik de gehakt toevoegde). Roer de saus gedurende de tijd af en toe door.
  • Zet water voor de pasta op het vuur en kook de spaghetti of pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *