Cottage Cheese Kwark
Ontbijt, Recepten

Cottage Cheese Kwark

Wie heeft er weleens gehoord van Hüttenkäse kwark? Dit is een combinatie tussen hüttenkäse en kwark en kun je kant en klaar kopen van het merk Danone. Echter vind ik deze bakken best aan de prijs en is de smaak vrij saai. Dus ging ik aan de slag met een DIY variant hierop en maakte zelf cottage cheese kwark, maar dan met een vanille smaak.

En dit was ontzettend smullen! Naast de cottage cheese gebruikte ik voor de basis Optimel Griekse stijl vanille en koos ik voor bourbon vanille poeder van Koro. Hiermee werd dit een ontzettend lekker en vullend ontbijtje. Om de macroverdeling tussen eiwitten, koolhydraten en gezonde vetten in balans te houden koos ik ervoor om blauwe bessen en heerlijke noten en zaden granola toe te voegen. Daarmee kun je prima een paar uur vooruit.

Als je op zoek bent naar een alternatief of variatie op je standaard kommetje kwark of yoghurt, dan kan ik je aanraden om deze combinatie een keer te proberen. Cottage cheese is van zichzelf vrij neutraal en misschien zelfs saai te noemen, maar gemengd met vanille kwark en vanille poeder krijgt het een heel andere dimensie. Het is ook lekker om in plaats van blauwe bessen te kiezen voor ander rood fruit of gebakken appeltjes. Ga lekker helemaal los! En heb je wel even genoeg van kwark als ontbijt, kies dan voor een lekkere gebakken snickers havermout uit de oven of een warme havermoutpap.


Cottage Cheese Kwark

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

1

portie
Voorbereiding

5

minutes
Baktijdminutes
Totale tijd

5

minutes

Ingrediënten

  • 100 gram cottage cheese

  • 200 gram Optimel Griekse Stijl Vanille

  • 1/4 tl vanille poeder

  • 100 gram blauwe bessen

  • 20 gram granola

Werkwijze

  • Meng de cottage cheese samen met de kwark en vanille poeder. Roer goed door.
  • Doe 2/3 van de blauwe bessen in een pannetje samen met een scheutje water. Kook dit tot een compote, dit duurt een paar minuten.
  • Serveer de compote samen met de cottage kwark, blauwe bessen en granola.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *