Lemon Bites
Gezonde tussendoortjes, Recepten

Lemon Bites


Citroen πŸ‹ daar kan je me bijna voor wakker maken. Nou ja niet letterlijk voor een citroen, maar gebak waar dit in is verwerkt wel! Afgelopen week had ik zo’n moment dat ik onwijs veel zin had in een taartje met citroen. En daarom dook ik de keuken voor deze makkelijke Lemon Bites.

Als je net zo’n citroenliefhebber bent als ik, dan ga je deze Lemon Bites heel erg lekker vinden. Je moet je voorstellen dat je lemoncurd niet au bain marie op het vuur bereidt, maar dat dit rechtstreeks in de oven wordt gebakken. Super lekker dus!

De ingrediΓ«nten van deze bites zijn verantwoord en vrij van geraffineerde suikers. Voor mij fijne voorwaarden waaraan een lekker tussendoortje moet voldoen.


Lemon Bites

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

9

bites
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

50

minutes
Totale tijd

1

hour 

Gebruik bij voorkeur een vierkante bakvorm van 20×20 cm of eventueel een springvorm van 20 cm. Je haalt hier dan zeker 9 stukken uit.

IngrediΓ«nten

  • Bodem
  • 125 gram havermeel (of havermout fijnmalen)

  • 75 gram kokosolie

  • 2 el honing

  • snufje zout

  • Vulling
  • 6 eieren

  • sap + rasp van 2 citroenen

  • 100 gram honing

  • 4 el kokosmeel

  • snufje zout

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een springvorm van 20cm of vierkant bakblik van 20×20 met bakpapier. Geen havermeel? Maal dan havermout fijn in de hakmolen/ keukenmachine.Β 
  • Meng alle ingrediΓ«nten in een kom door elkaar. De kokosolie niet smelten, maar op kamertemperatuur gebruiken.
  • Verdeel het deeg over de bodem van de vorm en druk goed aan. Schuif dit in de oven voor 20 minuten. Laat minimaal 20 minuten afkoelen, voordat je verder gaat met de vulling.
  • Klop de eieren los met een garde. Rasp de citroenen en pers het sap uit.
  • Voeg alle ingrediΓ«nten voor de vulling toe aan de eieren en mix met de garde tot een glad beslag.
  • Schenk dit op de gebakken bodem en schuif de vorm nog 30 minuten in de oven, tot de lemoncurd gestold is.
  • Laat helemaal afkoelen in de vorm en bij voorkeur nog een nacht in de koelkast, voordat je de Lemon Bites kunt aansnijden.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *