Als je mij al langere tijd volgt dan weet je dat al heel wat jaren mijn eigen tussendoortjes maakt. Bliss Balls zijn echt de ideale to go snacks, die je even snel maakt. De basis bestaat bij mij altijd uit medjoul dadels en met de andere ingrediënten kun je volop variëren. Eet je glutenvrij, lactosevrij of vegan? Pas je ingrediënten hier dan op aan. Vandaag deel ik het recept voor orange bliss balls met jullie.
Zoals hierboven al beschreven bestaat mijn basis altijd uit medjoul dadels. Deze grote en zachte dadels scoor ik zelf altijd bij Groentebroer. De online groenten- en fruitspecialist. Zij bezorgen door heel Nederland en proberen hierbij zo min mogelijk plastic te gebruiken. In zeeland en regio Rotterdam bezorgen ze zelfs met hun eigen bezorgers en dat betekent dat er helemaal geen plastic gebruikt hoeft te worden. En ook de dozen waarin de producten vervoerd worden, zijn recyclebaar. Je kan ze met een volgende bestelling weer meegeven, zodat de doos een tweede leven krijgt.
Uiteraard bestel ik bij hen niet alleen mijn medjoul dadels, maar ook veel groenten en fruit. Want ook dit verwerk ik graag in mijn ontbijtjes en tussendoortjes. Zo ook in dit recept. Welliswaar alleen de rasp en een klein beetje sap van een sinaasappel, maar juist dan is het fijn om goede kwaliteit producten te hebben.
En wat combineert er goed met sinaasappel? Juist: chocolade! En samen met de andere ingrediënten krijg je deze heerlijke orange bliss balls.
Orange Bliss Balls
Course: Tussendoortje, SnackDifficulty: Makkelijk10
stuks10
minutes10
minutesDit recept is voldoende voor 10-15 balletjes, afhankelijk van de grootte van de balletjes,
Ingrediënten
100 gram medjoul dadels (ontpit)
50 gram pindakaas
50 gram noten en zaden naar keuze
25 gram havermout
25 gram eiwitpoeder
rasp van 1/2 sinaasappel
1 el cacao poeder
3 el sinaasappelsap
Werkwijze
- Voeg de dadels en pindakaas toe aan de hakmolen/keukenmachine en maal tot een egale massa.
- Voeg de noten & zaden, havermout, eiwitpoeder, sinaasappelrasp en cacao toe en maal weer tot een egale massa.
- Als laatste voeg je in delen de sinaasappelsap toe. Ik had genoeg aan ongeveer 3 eetlepels.
- Mocht je massa nog te droog zijn, voeg dan wat extra water of sinaasappelsap toe. Het geheel moet plakkerig genoeg zijn om er vervolgens kleine balletjes van te draaien.
- Pak telkens een beetje van het mengsel ter grootte van maximaal een golfbal en rol er in je handpalm balletjes van.
Notes
- Bewaar de balletjes op een droge plek in een afgesloten bak of trommel. Je kunt er dan gerust een een week van genieten.