Ook deze winter heeft Optimel weer een aantal limited edition smaken in de schappen liggen, waaronder de winter glow kwark. Een magere kwark met magere yoghurt in de smaak kaneel, peer en sinaasappel. Perfect voor de winter! En dus gebruikte ik de kwark als basis voor een heerlijk winters ontbijttaartje.
Iedere dag hetzelfde ontbijt gaat op den duur vervelen. Daarom probeer ik zoveel mogelijk af te wisselen. Op doordeweekse dagen is mijn eis wel dat het ontbijtje snel klaar en makkelijk mee te nemen is. Dit winters ontbijttaartje voldoet daar perfect aan. De gezonde ontbijttaartjes maak je namelijk heel makkelijk de dag van tevoren en kun je prima in de koelkast bewaren. Dit recept is voldoende voor twee ontbijttaartjes, dus met 1x bakken heb je al voor twee dagen je ontbijtje klaar staan. Ideaal voor een drukke doordeweekse ochtend, waarin het altijd haasten is om op tijd naar je werk te gaan.
De taartjes zijn op zichzelf al super lekker, maar wat extra toppings maakt het natuurlijk helemaal af. Pindakaas is een van mijn favoriete toppings en ook perfect voor dit ontbijttaartje. Ga jij dit gezonde ontbijtrecept proberen? Of bekijk een van de andere heerlijke en gezonde ontbijtrecepten op Snoepgezond.
Winters ontbijttaartje
Course: OntbijtDifficulty: Makkelijk2
taartjes10
minutes45
minutes55
minutesDit recept is voldoende voor twee springvormpjes van 10cm.
IngrediΓ«nten
50 gram (spelt)bloem
50 gram havermeel
2 eieren
150 gram Optimel Winter Glow kwark
1 tl bakpoeder
1,5 tl speculaaskruiden of kaneel
snufje zout
1 el dadelstroop
1/2 appel of peer geraspt
1/2 appel of peer in dunne plakjes
2 handjes amandelschaafsel
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed de bodem van twee mini springvormpjes met bakpapier en vet de randen in met wat bakspray.
- Klop de eieren samen met de kwark en dadelstroop met een garde los.
- Voeg de droge ingrediΓ«nten toe en roer met een spatel tot een glad beslag.
- Schep als laatste de geraspte appel of peer door het beslag.
- Stort het beslag in de springvormpjes en strijk de bovenkant glad. Verdeel de dunne plakjes appel of peer over de bovenkant van de taartjes. Maak af met een handje amandelschaafsel per springvorm.
- Schuif de taartjes in de oven voor ongeveer 35-45 minuten. Controleer na 35 minuten met een prikker of de taartjes gaar zijn, zo niet laat dan wat langer staan. De baktijd kan per oven namelijk erg verschillen.
- Haal de taartjes als ze gaar zijn uit de oven en laat minimaal 10-15 minuten in de vorm afkoelen. Verwijder voorzichtig de rand van de springvormpjes en laat de taartjes verder helemaal afkoelen.
- Bewaar de taartjes eventueel in een afgesloten trommel in de koelkast. Maximaal 3-4 dagen houdbaar.