Rabarber Compote
Dessert, Ontbijt, Recepten

Rabarber Compote

Het rabarberseizoen is weer aangebroken! Wat een feestje, want ik ben dol op deze groente. Je kan er namelijk echt alle kanten mee op en het vooral goed combineren in zoete recepten. Een van mijn favorieten is toch wel deze rabarber compote met aardbeien. Ik maak er gelijk een flinke lading van, zodat ik er lekker van kan snoepen. In een goed afgesloten pot is de compote ongeveer een week houdbaar in de koelkast. Maar kijk, ruik en proef of jij de compote na een aantal dagen nog lekker vindt of niet.

De rabarber compote is lekker als toevoeging in deze gezonde rabarbercake of gewoon als topping op je bakje kwark of yoghurt. Een goede rabarber compote bewaart de balans tussen het licht zure van de rabarber en de toegevoegde zoetigheid. Vaak gebeurt dit in de vorm van suiker. Ik koos in dit recept echter voor een suikervervanger. Daarmee creëer je wel de zoete toevoeging, maar niet de calorieën van suiker. Daarnaast voeg ik, zoals ook in dit recept, vrijwel altijd wel wat aardbeien toe. Dat maakt de compote net iets specialer en ook lekkerder.

Helaas loopt het rabarberseizoen maar van mei t/m juli en kun je dus niet zo heel lang van deze groente genieten. Daarom probeer ik er in die periode dan ook optimaal van te genieten en koop ik het bijna wel wekelijks. Maar hé rabarber is een groente, dus mag je er onbeperkt van genieten toch 😉


Rabarber Compote

Recipe by LindaCourse: Ontbijt, DessertDifficulty: Makkelijk
Aantal

1

pot
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

10

minutes
Totale tijd

15

minutes

Ingrediënten

  • 500 gram rabarber

  • 100 gram aardbeien

  • 75 gram suikervervanger

  • 1 kaneelstokje

  • sap + rasp van 1 limoen of 1/2 citroen

Werkwijze

  • Schil de rabarber en snijd in kleine stukjes.
  • Haal de kroontje van de aardbeien en snijd in twee of vier stukjes.
  • Voeg de rabarber, aardbei, suikervervanger, kaneelstokje en de sap en rasp van een limoen/citroen toe aan een pannetje.
  • Zet het pannetje op laag/middel vuur en laat het geheel rustig pruttelen. Roer af en toe goed door met een spatel. Na een tijdje begint het fruit uit elkaar te vallen en wordt het moes. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten.
  • Haal de compote van het vuur en laat afkoelen. Haal voorzichtig het kaneelstokje eruit. Bewaar de compote in een afgesloten pot in de koelkast.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *