Bao buns met pulled chicken, dit stond al zolang op mijn lijstje om te maken en in de vakantie is het er eindelijk van gekomen. Niet de pulled chicken overigens, want die maak ik geregeld. Maar ik had het nog niet eerder geserveerd in een bao buns.
Tijdens mijn vakanties in AziΓ« heb ik al een aantal keer van deze heerlijke broodjes mogen genieten. En man wat ben ik er fan van! In eerste instantie dacht ik dat het erg moeilijk zou zijn om bao buns te maken en dat het een tijdrovend klusje zou zijn. Maar beiden vielen eigenlijk reuze mee. Zeker als je een keukenmachine hebt, die het deeg voor je kneed.
De pulled chicken is een snelle variant en gaart grotendeels in de oven. Terwijl de kip in de oven staat kun je mooi het deeg laten rijzen en de broodjes vormen. Het recept is voldoende voor 6 (flinke) broodjes. Als je het deeg in kleinere porties verdeeld, kun je deze broodjes heel makkelijk als hapje serveren en iedereen versteld doen staan.
Mocht je geen zin of tijd hebben om bao buns met pulled chicken te maken, kun je de pulled chicken ook in bijvoorbeeld een pita broodje serveren, net zo lekker trouwens! Ben je na het lezen van deze blog helemaal in Aziatische sferen gekomen, vind je dit recept voor dumplings met pulled oats ook leuk om te bekijken.
Bao buns met pulled chicken
Course: DinerDifficulty: Gemiddeld6
broodjes15
minutes1
hour30
minutes1
hour45
minutesIngrediΓ«nten
- Bao buns
245 gram bloem
65 gram heet water uit de kraan
60 gram melk
10 gram suiker
4 gram gedroogd gist
4 gram zout
olijfolie
- Pulled Chicken
350 gram kipdijfilet
1 grote rode ui
1 rode paprika
100 gram barbecuesaus
1/2 tl gerookte paprikapoeder
1/2 tl chilipoeder
water
Werkwijze
- Begin met de bao buns te maken. Meng het water met de melk, suiker en gist en klop met een vork even door totdat de gist is opgelost.
- Voeg dit toe aan de bloem en het zout en kneed (met de machine) totdat je een stevig deeg hebt. Haal het deeg uit de kom en kneed met de hand nog even goed door.
- Leg in een kom, dek af met een vochtige theedoek en laat een uurtje rijzen.
- Maak porties van ongeveer 60 gram van het deeg en rol uit tot een ovale lap van een halve centimeter dik. Smeer de randjes in met een beetje olijfolie en vouw het deeg voorzichtig dubbel.
- Dek de bao’s af met een vochtige theedoek en laat nog eens 30 minuten rijzen.
- Ga nu verder met de pulled chicken. Snijd de ui in ringen en de paprika in kleine stukjes. Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Braad de kipdijfilet rondom aan in een oven bestendige pan. Haal de kip uit de pan en voeg eventueel een scheutje olijfolie toe. Bak nu de ui en paprika 2 minuten aan.
- Voeg de barbecue saus en kruiden toe. Leg de kip terug in de pan en voeg een flinke scheut water toe, zodat de kip in een laagje vocht staat. Doe de deksel op de pan en schuif de pan in het midden van de oven. Na 45 minuten keer je de kip om en zet je de pan voor ongeveer 30-45 minuten terug in de oven.
- Verwarm intussen een pan met water en wanneer dit kookt zet je er een stoommandje op en stoom de bao’s dan in 10 tot 15 minuten gaar.
- Haal de pan uit de oven en trek de kip met 2 vorken uit elkaar, zodat je pulled chicken hebt. Serveer dit samen met wat komkommer over de bao buns.