Peer in bladerdeeg
Dessert, Kerst, Recepten

Peer in bladerdeeg

Het komt niet vaak voor dat ik een toetje eet als afsluiting van een maaltijd. Maar met kerst altijd wel! Ik hou vooral van simpele, maar lekkere toetjes. De ene keer gaat mijn voorkeur uit naar een koud en makkelijk voor te bereiden toetje, maar soms is het heerlijk om te eindigen met een warm toetje. Peer in bladerdeeg is een perfecte warme afsluiter van het kerstdiner.

Van de peer in bladerdeeg heb ik geprobeerd om een verantwoord toetje te maken. De peer is uitgehold en gevuld met marsepein, zonder toegevoegde suikers. Daarnaast rol je de peer door een mengsel van kaneel en Sukrin Gold (suikervrije bruine basterdsuiker). Hierna pak je twee strookjes vers bladerdeeg en rol je deze rondom de peer van beneden naar boven. Na 25 minuten in de oven komt de peer er heerlijk warm en knapperig uitrollen.

Voor het spectaculaire effect kun je de warme peer serveren met een bolletje vanille ijs. Dit maakt het toetje helemaal af. Ben jij of een van je gasten niet zo’n liefhebber van peer? Dan kun je de peer ook prima vervangen voor appel. Zo kan iedereen genieten van dit heerlijke warme toetje.

Liever op zoek naar een ander (makkelijk voor te bereiden) toetje? Neem dan gerust een kijkje bij een van de andere dessert recepten op Snoepgezond.


Peer in bladerdeeg

Recipe by LindaCourse: DessertDifficulty: Makkelijk
Aantal

4

porties
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

25

minutes
Totale tijd

35

minutes

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg

  • 4 rijpe peren

  • marsepein/amandelspijs

  • kaneel

  • Sukrin Gold

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Schil de peer en verwijder het klokhuis met een appelboor.
  • Vul de lege holtes op met marsepein.
  • Doe een paar eetlepels Sukrin Gold en wat kaneel in een kommetje en roer goed door elkaar.
  • Rol hier een voor een de peren doorheen.
  • Snijd het bladerdeeg vanaf de korte zijde in lange stroken van ongeveer 2cm breed.
  • Pak een strook bladerdeeg en rol deze vanaf de onderkant van de peer rondom omhoog. Herhaal dit met een volgende strook, net zo lang totdat de peer volledig is bedekt tot aan de bovenkant.
  • Zet de peren op de bakplaat en bestrijk het bladerdeeg eventueel nog met wat losgeklopt ei of melk. Schuif de bakplaat voor ongeveer 25 minuten in de oven.
  • Haal de bakplaat voorzichtig uit de oven en laat de peren iets afkoelen. Serveer de peren bijvoorbeeld met een bolletje ijs.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *