Krokante aardappelsalade
Hartig, Recepten

Krokante aardappelsalade

Zon op je gezicht, wind in je haren en… een frisse, knapperige aardappelsalade op tafel? Zomertijd is saladetijd! En met deze krokante aardappelsalade maak je gegarandeerd indruk op je gasten. De perfecte combinatie van knapperige aardappeltjes, smaakvolle dressing en heerlijke toevoegingen maakt deze salade onweerstaanbaar.

Waarom kiezen voor een krokante aardappelsalade?

Deze salade is heerlijk fris en koel, perfect om te serveren op een warme zomerdag als de barbecue aanstaat. Je kunt daarnaast eindeloos variëren met toevoegingen naar keuze, waardoor je iedere keer een nieuw salade op tafel hebt staan. Het fijne aan dit recept is dat je de krokante aardappelsalade prima eerder op de dag kunt bereiden, omdat je de salade niet warm hoeft op te dienen. Zelf vind ik de aardappelsalade wel het lekkerste op de dag zelf. De aardappels zijn dan nog heerlijk krokant en smaakvol. Je kunt de salade overigens wel in de koelkast bewaren tot de volgende dag, maar dan zijn de aardappels toch net iets minder krokant.

Ben je inmiddels al overtuigd dat dit het bijgerecht voor bij de barbecue is deze zomer?! Voor nog meer inspiratie voor bij de barbecue kun je zoeken op ‘barbecue‘ of in de categorie ‘hartig’ op Snoepgezond. Variërend van heerlijke salades tot kipspiesjes en vleesgerechten.


Krokante aardappelsalade

Recipe by LindaDifficulty: Makkelijk
Aantal

2

personen
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

45

minutes
Totale tijd

55

minutes

Ingrediënten

  • 400 gram aardappels

  • knoflookolie

  • peper en zout

  • 100 gram tomaat

  • 100 gram komkommer

  • 25 gram Griekse yoghurt

  • 15 gram frites lijn of mayonaise

  • 5 gram mosterd

  • peper en zout

  • peterselie

Werkwijze

  • Schil de aardappels en snijd in kleinere stukken.
  • Was de aardappels en doe ze in een pan en zet op het vuur. Kook de aardappels in ongeveer 10 minuten beetgaar.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Stort de aardappels op de bakplaat en druk ze plat. Verdeel hierover wat knoflookolie en peper en zout naar smaak. Tip: gebruik de knoflook zeezout van Cornish Sea Salt.
  • Bak de aardappels in ongeveer 45 minuten krokant.
  • Meng voor de dressing de Griekse yoghurt, friteslijn, mosterd en peper en zout met elkaar in een kom.
  • Snijd de komkommer en tomaat in kleine stukjes. Doe dit samen met de aardappels in de kom bij de dressing en roer goed door elkaar. Snijd eventueel nog wat verse peterselie fijn en roer dit ook door de salade.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *