Kruidige appel pannenkoeken
Ontbijt, Recepten

Kruidige appel pannenkoeken

Op Snoepgezond vind je inmiddels ruim 30 verschillende recepten voor pannenkoeken. Allemaal geschikt voor het ontbijt. In het weekend vind ik het namelijk heerlijk om te ontbijten met gezonde pannenkoeken of wafels. In de winter vind ik het heerlijk om ze warm te serveren met een warme topping. Daarom zijn deze kruidige appel pannenkoeken het perfecte warme weekend ontbijtje.

Hoe maak je deze gezonde appel pannenkoeken?

De basis van dit recept bestaat uiteraard uit appel en appelmoes. Daaraan voeg je Griekse yoghurt, eieren, havermeel, bloem, bakpoeder en natuurlijk diverse kruiden toe. De diverse kruiden bestaat uit een mix van speculaaskruiden, kaneel en nootmuskaat. Hiermee geef je een heerlijke en kruidige smaak aan de pannenkoeken, zodat de appel pannenkoeken echt winters aan doen. Dit recept is voldoende voor 2 porties, welke je meteen kan delen of lekker voor jezelf kan houden voor de volgende dag. Bewaar de pannenkoeken dan een nachtje in een afgesloten bakje in de koelkast en warm ze de volgende ochtend kort op in de magnetron.

Gebakken appel

Deze heerlijke en gezonde pannenkoeken serveer je uiteraard niet zonder topping. Om het geheel af te maken bak je een halve appel samen met wat kaneel of speculaaskruiden, een scheutje water, een handje rozijnen en eventueel wat zoetstof kort in een pan op het vuur. De gebakken appel is klaar wanneer het water is verdampt en de appel lekker zacht geworden is.

Ga jij deze kruidige appel pannenkoeken proberen?


Kruidige appel pannenkoeken

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

2

porties
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

15

minutes
Totale tijd

25

minutes

Ingrediënten

  • 100 gram appelmoes 0%

  • 150 gram vetvrije Griekse yoghurt

  • 2 eieren

  • 60 gram havermeel

  • 40 gram bloem

  • 1 el zoetstof naar keuze

  • 1 tl bakpoeder

  • snufje zout

  • 0,5 appel geraspt

  • 1 tl speculaaskruiden

  • 0,5 tl kaneel

  • 0,25 tl nootmuskaat

  • Topping
  • 0,5 appel in kleine blokjes

  • 1 tl kaneel of speculaaskruiden

  • handje rozijnen

  • scheutje Sukrin Gold

Werkwijze

  • Klop de eieren samen met de Griekse yoghurt met een garde los. Roer hier de appelmoes doorheen.
  • Voeg de havermeel, bloem, bakpoeder, zoetstof, kruiden en een snufje zout toe en roer met een garde tot een glad beslag.
  • Rasp de appel en roer deze door het beslag.
  • Verwarm een (pannen)koekenpan op het vuur en smelt hierin een klein beetje boter of olie.
  • Maak kleine hoopjes beslag in de pan ter grootte van een flinke eetlepel. Bij mij passen er drie tegelijk in de pan.
  • Bak de pannenkoeken in een paar minuten aan beide kanten bruin en gaar. Herhaal totdat al het beslag op is.
  • Verwarm een andere koekenpan op het vuur en voeg hieraan de blokjes appel, kaneel, rozijnen, een scheutje water en eventueel wat zoetstof toe. Roer de blokjes appel om, net zolang totdat al het water is verdampt en de appeltjes zacht zijn geworden.
  • Serveer de pannenkoeken samen met de gebakken appel.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

1 Comment

  1. Ik maak wel vaak appeltaarten maar appel pannenkoeken heb ik nog nooit geprobeerd. Deze staan nu ook op de planning, dankjewel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *