Eiwitrijke pannenkoeken met blauwe bessen
Ontbijt, Recepten

Eiwitrijke pannenkoeken met blauwe bessen

Start je dag met een eiwitrijke boost. Op zoek naar een gezond en voedzaam ontbijt of brunchrecept dat perfect is voor actieve mensen? Probeer dan deze eiwitrijke pannenkoeken met blauwe bessen! Deze pannenkoeken zijn niet alleen heerlijk, maar ze zitten ook boordevol eiwitten om je energie te geven en je lang een verzadigd gevoel te geven.

Waarom eiwitrijke pannenkoeken?

Eiwitten zijn essentieel voor een gezond lichaam. Ze helpen bij het opbouwen en herstellen van spieren, geven een verzadigd gevoel en zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Deze pannenkoeken zijn rijk aan eiwitten dankzij de toevoeging van eieren en eiwitpoeder. De blauwe bessen voegen een frisse touch toe en zitten boordevol antioxidanten. Je kunt dit recept nog eiwitrijker maken door een deel van de bloem te vervangen voor extra eiwitpoeder. Let op: de pannenkoeken worden dan ook een stuk zoeter.

Deze eiwitrijke pannenkoeken met blauwe bessen is een heerlijk en gezond ontbijtrecept dat perfect is voor een ieder die op zoek is naar een voedzame start van de dag. De pannenkoeken zijn makkelijk te maken en je kunt ze naar wens aanpassen met je favoriete toppings. Natuurlijk zijn extra blauwe bessen aan te raden, maar ook banaan of frambozen past hier goed bij. En je kunt ook prima een extra portie van de pannenkoeken maken en deze bewaren in de koelkast tot de volgende dag. Zelfs koud zijn deze pannenkoeken erg lekker, maar je kunt ze uiteraard ook kort opwarmen in de magnetron.

Ga jij dit gezonde ontbijtrecept vandaag nog proberen? Of liever een van de andere gezonde ontbijtrecepten op Snoepgezond?


Eiwitrijke pannenkoeken met blauwe bessen

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

2

porties
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

15

minutes
Totale tijd

20

minutes

Ingrediënten

  • 1 rijpe banaan

  • 2 eieren

  • 50 gram bloem

  • 25 gram eiwitpoeder

  • 1 tl bakpoeder

  • snufje zout

  • 50 gram blauwe bessen

Werkwijze

  • Mix de eieren samen met de banaan met een blender of staafmixer tot een gladde massa.
  • Roer hier de droge ingrediënten goed doorheen. Als laatste schep je de blauwe bessen door het beslag.
  • Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een klein beetje olie, boter of bakspray toe.
  • Maak drie kleine hoopjes beslag in de pan ter grootte van een flinke eetlepel.
  • Bak de pannenkoeken 2-3 minuten per kant, of tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Herhaal totdat al het beslag op is. Ik haalde ongeveer 12 pannenkoekjes uit dit beslag.
  • Serveer de pannenkoeken met (suikervrije) siroop en vers fruit naar keuze.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *