Ricotta pannenkoeken met blauwe bessen
Ontbijt, Recepten

Ricotta pannenkoeken met blauwe bessen

Pannenkoeken als ontbijt, ik kan er geen genoeg van krijgen! Meestal maak ik op mijn vrije ochtend of in het weekend graag wafels of pannenkoeken voor het ontbijt. Ik probeer daarbij zoveel mogelijk af te wisselen qua smaak, zodat het niet gaat vervelen. Onlangs had ik zin in mijn ricotta pannenkoeken en besloot voor de volgende dag gelijk een variatie hierop te maken en dat werd dit recept voor ricotta pannenkoeken met blauwe bessen en citroen.

Dit is een heerlijke variatie op het basis recept van ricotta pannenkoeken. De pannenkoeken zijn lekker fluffy en wat hoger in eiwitten. Ze doen mij heel erg denken aan American Pancakes. En laat ik daar nu ontzettend dol op zijn. De laatste tijd probeer ik steeds vaker recepten te bedenken, die wat hoger zijn in eiwitten. Doordat ik geregeld sport, heeft mijn lichaam de behoefte aan voldoende of net wat extra eiwitten. Door hier wat vaker bewust bij stil te staan en soms kleine aanpassingen te doen, lukt het mij heel goed om mijn maaltijden eiwitrijk te maken. In deze blog deel ik mijn ervaringen en tips om je maaltijden eiwitrijk te maken met soms een paar kleine aanpassingen. Deze ricotta pannenkoeken met blauwe bessen zijn dus eigenlijk American Pancakes, maar dan hoger in eiwitten. En daarom voor mij een perfecte start van de dag.

Omdat ricotta vrij neutraal van smaak is, heeft dit beslag wel een klein beetje zoetstof nodig. Ik koos ervoor om flavordrops van Myprotein in de smaak vanille toe te voegen. Je kunt ook prima kiezen voor vanille essence of een klein beetje suiker(vervanger).

Ga jij deze heerlijke ricotta pannenkoeken met blauwe bessen en citroen proberen?


Ricotta pannenkoeken met blauwe bessen

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

2

porties
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

15

minutes
Totale tijd

20

minutes

Ingrediënten

 • 200 gram ricotta

 • 2 eieren

 • 50 zelfrijzend bakmeel

 • snufje zout

 • 100 gram blauwe bessen

 • sap + rasp van 1/2 citroen

 • flavordrops vanille naar smaak

Werkwijze

 • Klop de eieren los en roer hier de ricotta doorheen.
 • Voeg de rest van de ingrediënten, behalve de blauwe bessen, toe en roer tot een glad beslag. Is het beslag te dik? Voeg dan een scheutje water of melk toe.
 • Roer als laatste de blauwe bessen door het beslag.
 • Verwarm een (pannen)koekenpan op het vuur en smelt hierin een klein beetje boter of olie.
 • Maak met een eetlepel kleine hoopjes beslag in de pan en bak de pannenkoeken aan beide kanten bruin.
 • Uit dit beslag haal je ongeveer 8-10 kleine pannenkoekjes.
 • Serveer de pannenkoeken met toppings naar keuze.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *