Blauwe bessen pannenkoekjes
Ontbijt, Recepten

Blauwe bessen pannenkoekjes

Als ik denk aan mijn vakanties in Amerika, dan denk ik aan blueberry pancakes. Van die heerlijke fluffy pancakes met verse blauwe bessen erin. Ontelbare keren heb ik hier al mee ontbeten en het verveelt nooit. Maar ik kwam tot de conclusie dat ik mijn versie voor blauwe bessen pannenkoekjes nog nooit gedeeld had. Wel vind je op snoepgezond het recept voor vegan blueberry pancakes.

Deze blauwe bessen pannenkoekjes zijn niet alleen lekker fluffy, maar zijn ook nog eens hoog in eiwitten door het gebruik van o.a. kwark. Ik heb deze gezonde pannenkoeken met blauwe bessen geregeld gemaakt met magere kwark, maar onlangs testte ik ook de lactosevrije skyr uit. En ook daarmee maak je heerlijke fluffy pannenkoeken, maar dan lactosevrij. Wil je deze gezonde pannenkoeken ook glutenvrij maken, gebruik dan glutenvrije bloem of bijvoorbeeld boekweitmeel. Door meel in plaats van bloem te gebruiken, worden de pannenkoeken wel iets minder fluffy.

Dit recept is een mooie basis voor gezonde pannenkoekjes, waar je alle kanten mee op kunt. Naast dat je deze pannenkoeken ook makkelijk glutenvrij of lactosevrij kan maken, kun je de blauwe bessen ook vervangen voor ander zacht fruit. Kies bijvoorbeeld eens voor frambozen, rode bessen of kleine stukjes aardbei. Een scheutje syrup gold van Sukrin, die bijna geen suiker en calorieën bevat, maakt het recept helemaal af. Ga jij deze heerlijke gezonde blauwe bessen pannenkoekjes proberen?


Blauwe bessen pannenkoekjes

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

1

portie
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

15

minutes
Totale tijd

20

minutes

Dit recept is voldoende voor 1 flinke portie of 2 kleinere.

Ingrediënten

  • 100 gram kwark of skyr (lactosevrij)

  • 1 ei + 1 eiwit

  • 50 gram bloem

  • 1 tl bakpoeder

  • 1 el syrup gold Sukrin

  • 50 gram blauwe bessen

Werkwijze

  • Klop het ei samen met het eiwit los. Roer hier de kwark of skyr goed doorheen.
  • Voeg de syrup en de droge ingrediënten toe en roer met een spatel tot een glad beslag.
  • Voeg de blauwe bessen toe en roer voorzichtig door het beslag.
  • Verwarm een (pannen)koekenpan op medium vuur en smelt een beetje boter of olie in de pan.
  • Maak kleine hoopjes beslag (ter grootte van ongeveer een eetlepel) in de pan. Bij mij passen er drie hoopjes tegelijk in de pan.
  • Bak de pannenkoekjes aan de onderkant bruin, keer ze voorzichtig om en bak ook de andere kant bruin.
  • Ga door met bovenstaande stappen totdat het beslag op is. Ik haalde ongeveer 7-8 pannenkoekjes uit het beslag.
  • Serveer de pannenkoeken met wat syrup gold en blauwe bessen voor een extra smaakbeleving.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.