Carrotcake Wafels
Ontbijt, Recepten

Carrotcake Wafels

Inmiddels staan er al heel wat recepten voor gezonde wafels op snoepgezond. Laatst deelde ik nog het recept voor deze heerlijke blueberry wafels, die mij doen denken aan de blueberry pancakes die ik in Amerika veel gegeten heb. Omdat de herfst nu toch echt begonnen is, ga ik weer lekker aan de slag met pompoen, wortel en heerlijke specerijen in mijn recepten. En zo ontstond ook het idee voor deze gezonde carrotcake wafels.

Voor wie mij al een lange tijd volgt, weet dat ik ontzettend graag groente in mijn ontbijt verwerk. Ik schreef hier zelfs een blog over en deel daarin tips hoe je op een makkelijke, laagdrempelige en lekkere manier groente aan je ontbijt kunt toevoegen. Ook dit heb ik niet van de een op andere dag zo gedaan, maar groente toevoegen aan mijn ontbijt ging met kleine stapjes. In de herfst en winter is wortel een van mijn favoriete groente om toe te voegen aan ontbijtrecepten. Zo ontbijt ik op werkdagen vaak met havermoutpap met wortel, maar in het weekend kun je mij wakker maken voor een heerlijke stapel carrotcake wafels.

Naast dat dit ontbijtje alvast 50 gram wortel bevat, is dit recept ook eiwitrijk. Dus maak ik alvast een goede start van de dag door een deel van mijn dagelijkse behoefte groente en eiwitten binnen te krijgen. Want ook het eten van voldoende eiwitten vind ik, als iemand die 3-4x per week (intensief) sport, wel heel prettig. In dit recept heb ik weer gebruik gemaakt van de eiwitpoeder van Myprotein. Ik ben een echte fan! En in dit recept gebruikte ik de smaak speculoos. Hemels lekker als je het combineert met wortel en speculaaskruiden.

Ga jij dit heerlijke recept voor gezonde wafels met wortel proberen?


Carrotcake Wafels

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

1

portie
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

10

minutes
Totale tijd

15

minutes

Ingrediënten

  • 50 gram kwark

  • 1 ei

  • 50 gram geraspte wortel

  • 25 gram havermeel

  • 20 gram eiwitpoeder (of bloem)

  • 1 tl bakpoeder

  • 1 tl speculaaskruiden

  • 1 el ahornsiroop

Werkwijze

  • Verwarm je wafelijzer voor volgens de instructies van het apparaat.
  • Klop het ei samen met de kwark en ahornsiroop los. Voeg hieraan de droge ingrediënten toe en roer tot een glad beslag.
  • Als laatste voeg je de wortel toe en roer je alles nog een keer goed door.
  • Spray je wafelijzer in met een bakspray en verdeel per wafelplaat een flinke eetlepel beslag.
  • Bak de wafels in 3-4 minuten gaar. Herhaal tot je beslag op is.
  • Serveer de wafels met toppings naar keuze.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *