En weer een heerlijk nieuw recept voor jullie op Pancake Sunday. Dit keer ging ik voor fluffy ricotta pannenkoeken. En ik zeg specifiek fluffy, want deze pannenkoeken zijn heerlijk luchtig. Ze doen mij heel erg denken aan American Pancakes. En laat ik daar nu ontzettend dol op zijn. Al eerder deelde ik deze Blue Pancakes, een recept voor American Pancakes, maar dan uiteraard helemaal blauw.
De laatste tijd probeer ik steeds vaker recepten te bedenken, die wat hoger zijn in eiwitten. Doordat ik geregeld sport, heeft mijn lichaam de behoefte aan voldoende of net wat extra eiwitten. Door hier wat vaker bewust bij stil te staan en soms kleine aanpassingen te doen, lukt het mij heel goed om mijn maaltijden eiwitrijk te maken. In deze blog deel ik mijn ervaringen en tips om je maaltijden eiwitrijk te maken met soms een paar kleine aanpassingen. Deze ricotta pannenkoeken zijn dus eigenlijk American Pancakes, maar dan hoger in eiwitten. En daarom voor mij een perfecte start van de dag.
Ricotta is vrij neutraal van smaak, dus om de pannenkoeken iets meer smaak mee te geven voegde ik wat vanillepoeder van Koro toe. Uiteraard maken een hoop lekkere toppings deze pannenkoeken ook helemaal af. Dit keer ging ik voor kokoskwark, aardbei en mango. Maar je kunt uiteraard je eigen favoriete toppings kiezen. Ga jij dit recept proberen?
Ricotta Pannenkoeken
Course: OntbijtDifficulty: Makkelijk2
porties5
minutes15
minutes20
minutesIngrediΓ«nten
200 gram ricotta
2 eieren
50 gram zelfrijzend bakmeel
1 tl vanillepoeder
snufje zout
Werkwijze
- Klop de eieren los en roer hier de ricotta doorheen.
- Voeg de rest van de ingrediΓ«nten toe en roer tot een glad beslag. Is het beslag te dik? Voeg dan een scheutje water of melk toe.
- Verwarm een (pannen)koekenpan op het vuur en smelt hierin een klein beetje boter of olie.
- Maak met een eetlepel kleine hoopjes beslag in de pan en bak de pannenkoeken aan beide kanten bruin.
- Uit dit beslag haal je ongeveer 10-12 kleine pannenkoekjes.
- Serveer de pannenkoeken met toppings naar keuze.