Zoete aardappel wafels uit de oven
Ontbijt, Recepten

Zoete aardappel wafels uit de oven


Hoe lekker is het om op een rustige zondag de dag te starten met wafels? Ik kan daar echt naar uitkijken. En zoals jullie inmiddels wel weten maak ik er het liefst een verantwoorde versie van. Dit vind ik namelijk veel lekkerder dan die enorme stapels zoete wafels, die je bijvoorbeeld in Amerika in allerlei diners voorbij ziet komen. Het liefst zorg ik ervoor dat de wafels zelf redelijk basic zijn qua smaak, zodat ik met verschillende toppings kan uitpakken. Nu ben ik ook een enorme fan en voorstander van groenten bij het ontbijt, dus maakte ik dit keer zoete aardappel wafels uit de oven.

Zoete aardappel is redelijk neutraal van smaak en combineert dus goed met verschillende soorten toppings. Zo postte ik laatst ook een recept voor gepofte zoete aardappel als ontbijt en maakte ik dit af met pindakaas, kokosyoghurt, blauwe bessen en banaan. De overnight oats met zoete aardappel van afgelopen donderdag combineerde ik weer met dadels en banaan. Zo zie je dat je met zoete aardappel bij je ontbijt alle kanten op kunt.

Om weer even terug te komen bij deze zoete aardappel wafels. Een leuk feitje: ik heb helemaal geen wafelijzer. Of correctie ‘dat dacht ik’. Na een opruimsessie kwam ik wel degelijk een wafelijzer tegen. De welbekende wafels in de vorm van een hartje. Na veel vloeken en tieren kwam ik erachter waarom dit ding ergens achterin de kast verstopt stond.. Hij is helemaal niet fijn! En daarom trok ik snel weer mijn siliconen wafelvorm uit de kast, waarmee je de wafels gewoon prima in de oven kunt bakken. Sterker nog: ik vind dit enorm fijn! Het duurt wel iets langer dan bakken in een wafelijzer, maar de wafels komen er iedere keer weer heerlijk uit. Dus ik heb het er wel voor over om wat langer te wachten.

Dus ook als je geen wafelijzer hebt, dan kun je toch deze heerlijke zoete aardappel wafels uit de oven bakken. Ga jij ze maken?!


Zoete aardappel wafels

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

2

porties
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

25

minutes
Totale tijd

30

minutes

Uit dit recept haal je 4 wafels. Je kan er zelf voor kiezen om dat allemaal zelf op te eten of lekker met iemand te delen 🙂

Ingrediënten

  • 150 gram gekookte zoete aardappel

  • 75 gram bloem

  • 2 eieren of 150/200 ml plantaardige melk als je een vegan variant wil maken

  • 1 tl bakpoeder

  • 1 tl kaneel

  • snufje zout

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een siliconen wafelvorm in met een beetje bakspray of kokosolie.
  • Pureer de zoete aardappel samen met de eieren of plantaardige melk. Spatel er de rest van de ingrediënten door heen. 
  • Verdeel het beslag over 4 wafelvormpjes en schuif voor ongeveer 20-25 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de wafels gaar zijn. 
  • Haal ze voorzichtig uit de vorm en maak het geheel af met toppings naar keuze.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *