Bagels met blauwe bessen
Ontbijt, Recepten

Bagels met blauwe bessen

Op dit moment ben ik heerlijk aan het genieten van mijn trip naar New York. Lekker eten en rondstruinen in de grote stad. Een van mijn favoriete plekjes op deze wereld. Als je denkt aan Amerika, dan denk je misschien als eerste wel aan al het lekkere eten. Zeker in een stad, zoals New York kun je je geluk niet op wat betreft eten. Naast heerlijke American Pancakes, staat Amerika natuurlijk ook bekend om zijn bagels. Op Snoepgezond deelde ik al een fijn recept voor gezonde bagels en vandaag deel het recept voor heerlijke bagels met blauwe bessen met jullie.

Bagels kun je uiteraard in allerlei verschillende uitvoeringen krijgen. Zelf vind ik een zoete bagel heerlijk als ontbijt. Daarom probeerde ik deze fijne bagels met blauwe bessen. En het recept pakte goed uit, want van deze gezonde bagels kun je blijven eten! Beleg de bagels met een laagje bosbessen jam om het helemaal af te maken. Hiervoor gebruik ik graag de meer fruit minder suiker jam van Bonne Maman.

De originele bagel wordt eerst gekookt in water en vervolgens afgebakken in de oven. Voor dit snelle en makkelijke recept slaan we het koken in water oven en bakken we de bagels alleen in de oven. Als je kiest voor een traditionele bagel dan is deze vaak afgewerkt met sesamzaadjes en wordt het geserveerd met roomkaas. Omdat dit een zoete variant is, beleggen we de bagels met blauwe bessen lekker met een laagje jam. Ben jij benieuwd naar dit heerlijke recept? Lees dan snel verder.


Bagels met blauwe bessen

Recipe by LindaCourse: Ontbijt, BrunchDifficulty: Makkelijk
Aantal

4

stuks
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

23

minutes
Totale tijd

33

minutes

Ingrediënten

  • 150 gram zelfrijzend bakmeel

  • 150 gram magere kwark

  • snufje zout

  • 2 handjes blauwe bessen

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Voeg alle ingrediënten, behalve de blauwe bessen, toe aan een kom en roer met een vork tot een samenhangend deeg.
  • Haal het deeg uit de kom en kneed met je handen goed door. Zorg dat het deeg soepel aanvoelt. Voeg de blauwe bessen op het laatst toe en kneed rustig door het deeg.
  • Verdeel het deeg in vier gelijke porties en rol elk deel uit tot een lange sigaar.
  • Rol de sigaar op tot de vorm van een bagel. Maak de uiteindes goed aan elkaar vast.
  • Herhaal dit met de andere deegstukken. En leg elke bagel met voldoende tussenruimte op de bakplaat.
  • Schuif de bakplaat voor ongeveer 23 minuten in de oven. Haal de bakplaat uit de oven en laat de bagels helemaal afkoelen.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.