Een heerlijk winters drankje: pumpkinspice latte.
Er gaat geen dag voorbij zonder een lekker kopje koffie. Meestal drink ik ‘zwarte’ koffie, zonder enige poespas. Maar af en toe een latte vind ik ook heerlijk. Het nadeel vind ik als je deze drankjes vaak ergens besteld, ze enorm gezoet zijn met suiker of siropen. En dat vind ik echt niet lekker! Maar als je het zelf maakt, kun je dit natuurlijk weglaten. Of als je wel van zoetigheid houdt, voeg je gewoon een extra scheutje ahornsiroop toe. Deze latte ruikt ontzettend lekker door de kruiden, dus ideaal als je lekker met een dekentje op de bank kruipt. Ik krijg er in ieder geval een echt herfstig of winters gevoel bij.
Voor deze pumpkinspice latte heb ik gebruik gemaakt van de kruiden van GreenGypsyspices. Ze hebben daar een heerlijk variatie aan kruidenmixen, die je niet zomaar in de supermarkt kunt vinden. Als je dol bent op wat meer bijzondere kruidencombinaties, dan zou ik echt even een kijkje nemen op deze website. Naast kruidenmixen voor zoetigheid hebben ze ook een uitgebreid assortiment aan hartige kruidenmixen.
De pumpkinspice kruiden gebruik ik niet alleen graag in deze latte, maar ook in deze pompoencake. Of andere bakrecepten met pompoen.
Pumpkinspice Latte
Course: DrankjeDifficulty: Makkelijk1
servings5
minutes5
minutesIngrediënten
200 ml (plantaardige) melk
1 kopje espresso
1 el pompoenpuree
1/4 tl pumpkinspice kruiden
ahornsiroop of honing naar smaak
Werkwijze
- Roer in een kopje de espresso samen met de pompoenpuree, kruiden en eventueel honing of ahornsiroop door elkaar.
- Verwarm de melk en klop indien gewenst op met de melkopschuimer.
- Schenk de melk op de espresso en klaar is je heerlijke latte. Bestrooi met wat extra kaneel of pumpkinspice kruiden.