Krokante kip uit de airfryer
Hartig, Recepten

Krokante kip uit de airfryer

Krokante kip: ik ben er dol op! Het stond al heel lang op mijn lijstje om zelf te maken, want tot nu toe heb ik het alleen nog maar buiten de deur gegeten. Omdat frituren niet de meest gezonde optie is, pakte ik mijn airfryer erbij voor dit recept. Dus bereid je voor op een heerlijk recept voor krokante kip uit de airfryer.

Koken met de airfryer

Voor mij is de airfryer een onmisbaar object in de keuken. Ik pak hem er heel vaak bij om deel van de maaltijd in te bereiden. Misschien komt dat omdat ik meestal voor 1 persoon kook, maar ook voor meerdere personen kun je heerlijke dingen uit de airfryer maken. Ben je bijvoorbeeld een liefhebber van groenten in de oven roosteren? Denk dat ook eens aan het gebruik van de airfryer. Het bespaart je o.a. flink wat tijd, omdat de airfryer niet hoeft voor te verwarmen en je groenten komen er net zo lekker uit als in de oven.

Krokante kip

Naast groenten kun je dus ook prima krokante kip uit de airfryer maken. Een heerlijk vullende snack of gewoon lekker bij de maaltijd. Ik serveerde de krokante kip met Remia Mama Asia Korean BBQ saus. Echt een aanrader! Voor het paneren van de kip en het krokante laagje maak je gebruik van cornflakes. Voor dit hele recept heb je maar 60 gram cornflakes nodig. En dit zorgt dus echt voor een knapperige korst. Naast dat dit een lekkere snack is voor bijvoorbeeld de borrel, kun je de krokante kip ook prima combineren bij de avondmaaltijd. Denk bijvoorbeeld aan wraps gevuld met krokante kip en je favoriete groenten.

Ben je net als ik een liefhebber van kip, bekijk dan hier welke heerlijke recepten met kip er nog meer op Snoepgezond te vinden zijn.


Krokante kip uit de airfryer

Recipe by LindaCourse: Snack, Lunch, DinerDifficulty: Makkelijk
Aantal

2

porties
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

12

minutes
Totale tijd

22

minutes

Ingrediënten

  • 300 gram kipfilet

  • 1 ei

  • 15 gram bloem

  • 60 gram cornflakes

  • 0,25 tl knoflookpoeder

  • peper en zout naar smaak

Werkwijze

  • Snijd de kipfilet in grove stukken.
  • Doe het ei, de bloem en de cornflakes allemaal in een aparte kom.
  • Klop het ei los en crunch de cornflakes.
  • Breng de bloem op smaak met peper, zout en knoflookpoeder.
  • Haal de stukken kip eerst door de bloem, daarna door het ei en als laatste door de cornflakes. Herhaal totdat alle kipstukjes een krokant laagje hebben.
  • Doe de kip in de airfryer, spray er een klein beetje bakspray (olijfolie) op en bak de kip op 200 graden in ongeveer 12 minuten krokant.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *