Amarula chocolademousse
Dessert, Recepten

Amarula chocolademousse

Het weekend staat voor de deur en dat betekent voor mij de uitgelezen kans om (extra) te genieten. Ik kan bijvoorbeeld uitkijken naar een lekker toetje of een stukje taart. Een glaasje Amarula Cream likeur hoort hier voor mij ook bij ☺ Dit keer verwerkte ik de heerlijke likeur in een recept: Amarula chocolademousse.

Amarula Creamlikeur

Wist je dat Amarula ook wel “The Spirit of Africa” wordt genoemd? Amarula Cream is een heerlijke likeur gemaakt van de ei-vormige vrucht van de marulaboom, verrijkt met room. Wij kennen Amarula misschien alleen van de heerlijke creamlikeur, maar de marulavrucht is ook een favoriet van de Afrikaanse olifant. Zij passeren de marulabomen tijdens hun tocht over de Zuid-Afrikaanse Savanne. Onderweg genieten zij van deze heerlijke marulavrucht. Daarom wordt de marulaboom ook wel de olifantenboom genoemd en is het verhaal achter Amarula sterk verbonden met de Afrikaanse olifant. Dit is ook de reden dat we de Afrikaanse olifant terugzien in het logo.

Luchtige chocolademousse

Voor mij is de ideale en perfecte chocolademousse heel luchtig! Deze luchtige structuur krijg je door een ruime hoeveelheid eiwitten op te kloppen. De truc is meer eiwitten te gebruiken in verhouding tot slagroom. Een bijkomend voordeel is dan ook dat deze pure chocolademousse een stuk minder calorieën per portie zal bevatten 😉 Je kunt hier dus met een gerust hart samen van genieten. Naast de luchtige structuur is de chocolademousse lekker romig van smaak door de toevoeging van Amarula Cream. 

Een ding kan ik je beloven: van deze luchtige chocolademousse zullen je gasten geen genoeg krijgen! Om het geheel compleet te maken, kun je er eventueel nog een lekker glaasje Amarula bij serveren om het helemaal af te maken. Wist je dat je met Amarula allerlei heerlijke en ook verantwoorde recepten kunt maken? Vul het woord Amarula in de zoekbalk in, bovenaan mijn blog en je vindt diverse heerlijke recepten. Of bekijk ze direct via deze link.


Amarula chocolademousse

Recipe by LindaCourse: DessertDifficulty: Makkelijk
Aantal

4

porties
Voorbereiding

20

minutes
Totale tijd

20

minutes

Ingrediënten

  • 4 eiwitten

  • 2 eidooiers

  • 2 el suiker(vervanger)

  • 150 gram pure chocolade

  • 100 ml Amarula Creamlikeur

  • 2 blaadjes gelatine

Werkwijze

  • Klop de eiwitten met een mixer tot stijve pieken.
  • Voeg de eidooiers samen met de suiker(vervanger) in een kom en klop met een garde tot het een licht schuimige textuur heeft.
  • Week de gelatine ongeveer 10 minuten in koud water.
  • Smelt de chocolade au bain marie (in een kom, boven een pannetje met kokend water).
  • Als de chocolade gesmolten is, haal je de kom van het pannetje en roer je de Amarula Creamlikeur er doorheen.
  • Knijp het vocht uit de blaadjes gelatine en roer dit door het chocolademengsel, totdat de gelatine is opgelost.
  • Roer de eidooiers in twee keer (twee stappen) door het chocolademengsel. Daarna kun je de eiwitten met een spatel door het chocolademengsel roeren.
  • Zet 4 kleine glaasjes klaar en verdeel hier de chocolademousse over. Zet minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Serveer de chocolademousse eventueel met een klein dotje slagroom en een glaasje Amarula Creamlikeur.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *