Kerstkransjes.. Ze zijn niet alleen lekker om op te eten, maar ze doen het ook erg goed als versiering in de kerstboom. Je kan de kransjes zo groot maken als je zelf wil, dus ze passen bij ieder formaat kerstboom. Maar ik kan me ook goed voorstellen dat ze veel te lekker zijn om in de boom te hangen, bewaar ze dan in een afgesloten trommel en je kunt er nog lang van genieten.
Het leuke aan deze kerstkransjes is dat je ze kunt versieren met amandelschaafsel of suikerparels, mocht je die in huis hebben. Dat geeft de koekjes ook net iets extra, anders zijn het eigenlijk gewoon veredelde roomboterkoekjes. Overigens daarom niet minder lekker π
Kerstkransjes
Course: KoekjesDifficulty: Makkelijk25
stuks20
minutes15
minutes35
minutesIngrediΓ«nten
300 gram bloem
225 gram roomboter op kamertemperatuur
150 gram basterdsuiker
1 eidooier
1 tl vanille essence
snufje zout
amandelschaafsel
scheutje melk
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180Β°C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Kneed de boter met de suiker goed door elkaar. Voeg dan de eidooier en vanille essence toe en kneed goed door elkaar. Als laatste voeg je in de delen de bloem en het zout toe en kneed tot een samenhangend deeg.
- Leg het deeg 15 minuten in de koelkast tot nader gebruik.
- Bestuif je werkblad met wat bloem en rol het deeg met de deegroller uit tot 1/2 cm dikte.
- Steek er rondjes uit en steek uit ieder rondje in het midden een kleiner rondje uit. Zo krijg je de vorm van een kransje.
- Leg de kransjes met voldoende tussenruimte op de bakplaat, bestrijk met een beetje melk en strooi er wat amandelschaafsel op.
- Schuif de bakplaat voor ongeveer 15 minuten in de oven, totdat de koekjes lichtbruin gekleurd zijn. Laat de koekjes ongeveer 5-10 minuten op de bakplaat afkoelen, voordat je ze op rooster kunt leggen om helemaal af te koelen.