Hummingbird cake
Cake, Gezonde tussendoortjes, Recepten

Hummingbird Cake


Heb jij weleens van hummingbird cake gehoord? De cake vindt zijn oorsprong in Jamaica, maar wordt in Amerika ook ontzettend veel gegeten. Daar at ik het jaren terug voor het eerst en wel bij Georgetown Cupcakes om precies te zijn. Jaren terug was dit te zien op TLC en als echte ‘zoetekauw’ keek ik dit altijd graag. Dus toen ik in Amerika was, moest ik natuurlijk een bezoekje brengen aan deze beroemde cupcake winkel. Ik was overigens meteen verkocht! Banaan, ananas, specerijen en pecannoten in een cake, dat kan niet anders dan fantastisch zijn! Uiteraard ging ik voor jullie aan de slag met een verantwoorde hummingbird cake, zonder geraffineerde suikers.

En met banaan en ananas als zoetmakers in deze cake, kun je deze cake prima verantwoord maken. Ik heb dan echt geen extra suiker nodig. Om het geheel af te maken, is het wel erg lekker om een topping te maken. Ook hierin probeer ik de hoeveelheid suikers te vermijden en heb ik gebruik gemaakt van een beetje agavesiroop. Dat moet wel kunnen vind ik!

De basis van deze cake lijkt heel erg op mijn basis voor een bananenbrood. Wil je deze cake glutenvrij hebben? Maak dan gebruik van glutenvrije bloem of kies voor bijvoorbeeld boekweitmeel.

Kijk ook eens gerust bij een van mijn andere recepten voor verantwoorde tussendoortjes. Bijvoorbeeld:


Hummingbird Cake

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

10

plakken
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

50

minutes
Totale tijd

1

hour 

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen

  • 3 eieren

  • 250 gram (spelt)bloem

  • 2 tl bakpoeder

  • 2 tl kaneel

  • snufje zout

  • 1 à 2 ananasringen in stukjes gesneden

  • 50-75 gram pecannoten gehakt

  • Topping
  • 100 gram zuivelspread light

  • 1 el agavesiroop

  • rasp van 1/2 citroen

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Pureer in een kom de bananen met de eieren. In een andere kom roer je de droge ingrediënten door elkaar.
  • Voeg de banaan en eieren hieraan toe en roer met een spatel tot een glad beslag.
  • Als laatste schep je de ananas en pecannoten door het beslag. Is het beslag te droog? Voeg dan wat vocht toe in de vorm van (plantaardige) melk, water of sap van de ananas. 
  • Stort het beslag in de cakevorm en schuif de vorm voor ongeveer 45-50 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de cake gaar is.
  • Laat de cake goed afkoelen en meng alle ingrediënten voor de topping door elkaar. Smeer dit uit over de afgekoelde cake.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *