Op m’n website staat al een recept voor een gezonde crumble, maar ik maakte er een variatie op en gebruikte deze keer de suikervanger van Sukrin. Dus deze appel peren crumble is helemaal suikervrij.
Onlangs kreeg ik van Sukrin een leuk pakketje met allerlei soorten suikervervanger opgestuurd om te proberen. Zoals jullie weten, ben ik altijd op zoek naar alternatieven voor suiker. Vaak maak ik gebruik van natuurlijke suikers, zoals bijvoorbeeld dadels en banaan. Soms vind ik het ook fijn om suiker in het recept direct te vervangen voor dezelfde structuur, maar dan vrij van calorieën. De suikervervanger van Sukrin is daar goed geschikt voor.
Meestal maak ik gebruik van natuurlijke suikers in mijn recepten, maar soms vind ik het ook fijn om een suikervervanger te gebruiken. Inmiddels heb ik al een aantal suikervervangers geprobeerd en deze van Sukrin zijn helemaal goedgekeurd. Ook van suikervangers zijn verschillende soorten te krijgen. Zo heb je een vervanger voor kristalsuiker, maar ook een vervanger voor basterdsuiker of honing.
Deze gezonde appel peren crumble eet ik zelf graag als ontbijt, maar het is natuurlijk ook erg lekker als toetje. En mocht je geen appels of peren in huis hebben, dan kun je ook prima rood fruit gebruiken. Eet je de gezonde crumble als ontbijt, serveer er dan wat kwark of yoghurt bij voor een heerlijk vullend en gezond ontbijt.
Appel-Peren Crumble
Course: Dessert, OntbijtDifficulty: Makkelijk2
porties10
minutes30
minutes40
minutesIngrediënten
- Crumble
50 gram havermout
50 gram granola
20 gram sukrin gold
75 gram roomboter
snufje zout
Optioneel: 1/2 tl kaneel
- Vulling
1 appel
1 peer
1 el sukrin gold
1/2 tl kaneel
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met een beetje kokosolie.
- Schil de appel en de peer en snijd in kleine stukjes. Meng dit met een eetlepel sukrin en wat kaneel. Stort dit in de ovenschaal.
- Meng alle ingrediënten voor de crumble met je handen in een kom. Zorg dat de boter koud is.
- Verkruimel dit over de appel en peer en schuif de ovenschaal voor ongeveer 30 minuten in de oven.