Sinaasappel Kardemom Wafels
Ontbijt, Recepten

Sinaasappel Kardemom Wafels

Voor wie mij al langer volgt, weet dat ik dol ben op wafels voor het ontbijt. Je vindt namelijk diverse wafelrecepten op Snoepgezond. Inmiddels ben ik dan ook onafscheidelijk met mijn wafelijzer en kan ik me niet voorstellen dat ik er geen één meer zou hebben. Wafels zijn nog makkelijker te maken dan pannenkoeken, want het wafelijzer doet al het werk voor je. Misschien dat ik er daarom wel zo blij mee ben! Omdat de sinaasappels en mandarijnen weer in het seizoen zijn, ging ik voor deze heerlijke sinaasappel kardemom wafels.

Als je een hap neemt van deze wafels, proef je de frisheid van de sinaasappel. Heerlijk vind ik dat! Nadat ik de foto’s van deze gezonde wafels had gemaakt, bedacht ik me hoe lekker het is om naast de sinaasappel de wafels ook te serveren met wat stukjes speculaas. Misschien niet de meest gezonde optie, maar wel erg lekker als topping. En balans is het allerbelangrijkste, dus één verkruimeld speculaasje of wat gehakte kruidnoten of schuddebuikjes erbij kan prima.

Voor deze heerlijke sinaasappel kardemom wafels gebruikte ik een combinatie van havermeel, bloem en eiwitpoeder. Hiermee bevat een portie van deze wafels flink wat vezels en eiwitten. Je kunt ook prima kiezen voor alleen bloem, alleen is dan het vezel- en eiwitgehalte iets lager. Mijn havermeel en eiwitpoeder koop ik altijd bij Myprotein. Ideaal om dit standaard op voorraad te hebben. Ik gebruik het namelijk in heel veel van mijn ontbijtjes of tussendoortjes.

Ga jij deze heerlijke sinaasappel kardemom wafels proberen?


Sinaasappel Kardemom Wafels

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

2

porties
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

15

minutes
Totale tijd

20

minutes

Ingrediënten

 • 75 gram kwark

 • 1 ei

 • sap + rasp van 1/2 sinaasappel

 • 50 gram havermeel

 • 50 gram bloem/eiwitpoeder

 • 1 tl bakpoeder

 • 1 tl kardemom

 • snufje zout

Werkwijze

 • Verwarm je wafelijzer voor volgens de instructies van het apparaat.
 • Klop het ei samen met de kwark los. Voeg hieraan de droge ingrediënten toe en roer tot een glad beslag.
 • Rasp de schil van een 1/2 sinaasappel en pers de helft van de sinaasappel uit. Voeg dit toe aan je beslag en roer goed door.
 • Spray je wafelijzer in met een bakspray en verdeel per wafelplaat een flinke eetlepel beslag.
 • Bak de wafels in 3-4 minuten gaar. Herhaal tot je beslag op is.
 • Serveer de wafels met toppings naar keuze.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *