Bladerdeeg Roomgebakjes
Recepten, Taart

Bladerdeeg Roomgebakjes


Deze maand mocht ik weer als topmember voor uitpaulineskeuken aan de slag. Het betrof deze keer een samenwerking met ‘Tante Fanny‘. Tante Fanny heeft verschillende soorten deeg, waaronder pizzadeeg, quichedeeg en bladerdeeg. Ik mocht dus aan de slag met het verse bladerdeeg. De eerste opdracht was het maken van een plaattaart. Mijn creatie was deze zoete aardappel plaattaart met geitenkaas. En voor de laatste opdracht mocht je zo creatief mogelijk zijn. Nu heb ik hele leuke kleine vormpjes in huis, die ik nog niet vaak heb gebruikt. Dus maakte ik daarmee deze verantwoorde bladerdeeg roomgebakjes.

Verantwoord zeg je? Ja dat klopt! Hoewel bladerdeeg zelf misschien niet de meest verantwoorde keuze is, is de vulling dit wel. De room is namelijk op basis van suikervrije banketbakkersroom. Dit combineerde ik ook nog eens met kokoskwark, waardoor dit een heerlijke licht zoete, maar toch frisse vulling is. Voor de banketbakkersroom gebruikte ik de suikervervanger van Sukrin. Een tijdje terug kreeg ik hier namelijk een heel pakketje van. Om in de kokossferen te blijven gebruikte ik ook nog eens de kokosdrink (melk) van Albert Heijn in plaats van gewone melk. Daarmee is de banketbakkersroom dus ook lactosevrij. Wil je dat de hele vulling lactosevrij is, let er dan op dat je ook lactosevrije kwark gebruikt.

Het is nu ook helemaal het seizoen van het rood fruit, dus ik maakte ik de gebakjes hiermee af. Maar je kunt in principe elke fruitsoort kiezen, die jij lekker vindt. Ik heb dit recept niet voor niks bladerdeeg roomgebakjes genoemd. Je kan dus nog alle kanten op!

Ben je wel te porren voor een verantwoord stukje taart? Dan vind je een van deze recepten misschien ook erg lekker:


Bladerdeeg Roomgebakjes

Recipe by LindaCourse: TaartDifficulty: Makkelijk
Aantal

8

gebakjes
Voorbereiding

20

minutes
Baktijd

15

minutes
Totale tijd

35

minutes

Uit 1 rol bladerdeeg haal je ongeveer 8 kleine taartjes. Ik gebruikte een (klein) gekarteld vormpje. De taartjes worden blind gebakken. Dat wil zeggen dat je tijdens het bakken een steunvulling gebruikt. Je hebt hier speciale bak korrels voor, maar je kunt ook prima gaan voor bijvoorbeeld droge bonen. Let op: deze kun je daarna niet meer consumeren.

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg

  • 1 eidooier

  • 40 gram suikervervanger

  • 25 gram bloem

  • 1 tl vanille essence

  • 250 ml kokosdrink (melk)

  • 200-250 gram kokoskwark (Melkunie of Campina)

  • Vers fruit

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Uit 1 rol bladerdeeg kun je 6 gelijke stukken snijden, die iets groter zijn dan je vormpje. Bekleed je vormpjes met bladerdeeg en verwijder de overgebleven randjes. Van de restjes kun je als het goed is nog 2 vormpjes bekleden.
  • Prik het bladerdeeg in met een vork en leg er een stukje bakpapier in. Stort je steunvulling op het bakpapier. Zorg dat je vormpje goed vol is.
  • Schuif de vormpjes voor ongeveer 15 minuten in de oven. Als het goed is, is je bladerdeeg dan licht gekleurd.
  • Voor de banketbakkersroom verwarm je de kokosmelk in een pannetje op het vuur. Voeg hieraan ook de vanille essence toe.
  • In een andere kom meng je de eidooier, bloem, suikervervanger en een klein scheutje van de melk tot een glad papje.
  • Als de melk bijna kookt, voeg je langzaam aan de melk toe aan het papje. Let op: doe dit in stapjes en blijf ondertussen goed roeren met een garde.
  • Voeg alles weer terug aan de pan en zet opnieuw op het vuur. Laat geheel nu ongeveer 4 minuten doorkoken, totdat de bloem gaar is. Haal de pan van het vuur en laat de room afkoelen tot nader gebruik.
  • Meng de banketbakkersroom met de kokoskwark. Ik houd een verhouding van ongeveer 1:1 aan.
  • Vul de taartjes met de room en maak af met fruit naar keuze.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *