Als bloginsider van uitdekeukenvanfatima mocht ik aan de slag met splenda stevia: een suikervervanger, die geen calorieën bevat. Voor mij een hele leuke uitdaging, want ik bak graag gezonde tussendoortjes of lekkernijen zonder geraffineerde suikers. En dus ging ik aan de slag met een recept voor citroenkwarktaartjes.
Met splenda stevia voeg je wel de zoete smaak toe aan je baksel, maar niet de calorieën die normale suiker bevat. In eerste instantie was ik bang dat er een chemische nasmaak aan zou zitten, maar dit is totaal niet het geval. Ik vind het een ideale uitkomst en ga het zeker vaker gebruiken! Want wie wil er nou niet zonder schuldgevoel van zo’n lekker taartje snoepen? Daarom zijn deze citroenkwarktaartjes uitermate geschikt als ontbijt.
Zoals je ziet heb ik ervoor gekozen om er kleine taartjes van te maken. Echter kun je er ook prima 1 grotere taart van maken. Zelf heb ik een fijne siliconen cupcakevorm van 6 stuks. Deze vorm is ideaal om dit soort taartjes in te maken, want je haalt ze heel makkelijk en netjes uit de vorm. Een grote siliconen taartvorm heb ik (nog) niet, dus vandaar dat ik liever kleintjes maak. Een grote taart zou ik maken in een springvorm en dan krijg ik het nooit helemaal mooi uit de vorm. En tsja het oog wil ook wat natuurlijk 🙂
Citroenkwarktaartjes
Course: OntbijtDifficulty: Makkelijk6
taartjes10
minutes3
hours170
kcal3
hours10
minutesIngrediënten
- Bodem
50 gram ongebrande ongezouten noten
12 gram geraspte kokos
30 gram medjoul dadels ontpit
1,5 el limoncello
- Vulling
250 gram citroenkwark
100 ml slagroom
1,5 el limoncello
3 blaadjes gelatine
25 gram splenda stevia
Werkwijze
- Maal in de keukenmachine/hakmolen alle ingrediënten voor de bodem. Het moet een licht plakkerig geheel worden. Is het te droog voeg dan nog een klein beetje limoncello toe.
- Verdeel het mengsel over 6 muffinvormpjes en druk goed aan met een lepel. Zet de vorm tot nader gebruik in de koelkast.
- Laat de gelatine een paar minuten weken in koud water.
- Klop de slagroom samen met de splenda stevia op met een mixer, totdat het lobbig is. Voeg hieraan de citroenkwark toe en roer goed door elkaar met een spatel.
- Verwarm de limoncello in een pannetje op het vuur en voeg hieraan de uitgeknepen gelatine toe. Roer goed door, totdat de gelatine is opgelost.
- Schenk het bij de slagroom en kwark en roer goed door met een spatel. Verveel dit over de 6 muffinvormpjes. Zet het in de koelkast en laat minimaal 3 uur opstijven. Garneer met fruit naar keuze en geniet met volle teugen!