De herfst is aangebroken, dus ook het pompoenseizoen. Hier word ik heel erg blij van. Meteen spoken er allerlei ideeën door m’n hoofd over wat ik met pompoen kan maken. Zo wilde ik heel graag mijn donutvorm weer een keer gebruiken. En laten deze nu de ideale vorm hebben voor een ontbijtje of tussendoortje. Dus 1 + 1 = 2 en het idee voor gezonde pumpkinspice donuts was ontstaan. Je mist de suiker in dit recept totaal niet, omdat de donuts een heerlijke kruidige smaak hebben door de pumpkinspice kruiden.
De pumpkinspice kruiden die ik in mijn bakrecepten vaak gebruik zijn van het merk Greengypsyspices. Ze hebben er naast kruiden voor in bakrecepten, ook nog een hele hoop andere soorten. Het leuke aan deze kruiden is dat ze stuk voor stuk grappige namen hebben. Zo kun je je keukenkastje leuk opfleuren en zal koken nooit saai zijn.
Maar om nog even terug te komen op dit recept voor pumpkinspice donuts. Pompoen is echt een graag geziene gast in mijn keuken. Ik doe het graag in mijn havermout, maar ook in een smoothie of door je pannenkoekenbeslag is het erg lekker. Daarom leek het mij ook een lekker idee om de pompoen te verwerken in een heerlijk tussendoortje of snel ontbijtje. En lekker waren ze zeker!
Pumpkinspice Donuts
Course: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk10
stuks5
minutes20
minutes25
minutesIngrediënten
200 gram pompoen gekookt
150 gram speltbloem
2 eieren
50 ml (plantaardige) melk
1 el pumpkinspice kruiden (greengypsy kruiden)
1 tl bakpoeder
2 el honing
snufje zout
1 handje ongezouten noten
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 170°C en vet de vorm in met kokosolie.
- Maal de pompoen samen met de eieren, melk en honing in de hakmolen/keukenmachine tot een egale massa.
- Roer in een andere kom de droge ingrediënten door elkaar. Voeg hieraan het pompoenbeslag toe en roer goed door met een spatel.
- Als laatste hak je een handje noten fijn en roer je dit ook door het beslag.
- Verdeel het beslag over de donutvorm en schuif het geheel voor ongeveer 20-25 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de donuts klaar zijn.