Soms heb je van die momenten dat je zin hebt in taart! Een gezondere variant kan prima als ontbijt. Ik at drie van deze kokos limoen ontbijttaartjes en dat was voor mij meer dan voldoende om het tot de lunch uit te houden. Op deze manier wil ik wel vaker ontbijten met taart! Het enige dat je moet hebben is wat geduld.
De bodems van de taartjes worden namelijk gebakken in de oven. Voordat je ze kunt vullen met yoghurt, moeten ze wel goed afgekoeld zijn. Daarom is dit recept ideaal om in het weekend te maken of wanneer je net wat meer tijd hebt. Als de taartjes afgekoeld zijn, voel je ze met yoghurt en laat je de taartjes minimaal 1 uur opstijven in de koelkast. Maar langer, bijvoorbeeld de hele nacht, kan ook. Uit dit recept haalde ik 6 kleine taartjes, genoeg om twee ochtenden van te genieten. In de koelkast blijven de taartjes namelijk wel twee dagen goed. Mits je ze in een afgesloten bak bewaard.
Voor deze kokos limoen ontbijttaartjes gebruikte ik de kokoskwark van Melkunie. Deze kwark is vetarm, natuurlijk gezoet en lactosevrij, dus daarmee zijn deze taartjes ook geschikt voor mensen met een lactoseallergie – of intolerantie.
Kokos Limoen Ontbijttaartjes
Course: OntbijtDifficulty: Makkelijk6
taartjes5
minutes1
hour15
minutes1
hour20
minutesIngrediënten
50 gram havermout
50 amandelmeel
2 el dadelstroop
2 el gesmolten kokosolie
1 el pumpkin spice kruiden
- Vulling
150 gram kokoskwark (Melkunie)
sap van 1/2 limoen
rasp van 1 limoen
1 gram agar agar
fruit ter garnering
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180°Cen vet het muffinbakblik in.
- Meng alle ingrediënten voor de bodem in een kom tot één geheel.
- Verdeel het over 6 muffinvormpjes en druk met een lepel goed aan. Vorm kleine bakjes, zodat je deze later kunt vullen.
- Bak de taartjes ongeveer 15 minuten in de oven. Laat de taartjes ongeveer 5-10 minuten in de vorm afkoelen. Haal ze voorzichtig uit de vorm en laat ze verder afkoelen op een rooster.
- Verwarm ondertussen het sap van de limoen samen met de agar agar. Laat dit ongeveer 2 minuten koken.
- Voeg dit samen met de rasp van de limoen toe aan de kokoskwark en roer goed door elkaar.
- Verdeel de kokos-limoen kwark over de taartjes en maak af met vers fruit naar keuze.
- Laat de taartjes ongeveer 1 uur opstijven in de koelkast.