Koffie Ontbijttaartje
Gezonde tussendoortjes, Ontbijt, Recepten, Taart

Koffie Ontbijttaartje

Ontbijten met taart wie wil dat nou niet?! Ook als je er een gezonde leefstijl op na houdt, kun je gewoon ontbijten met taart. Dit koffie ontbijttaartje is helemaal vrij van geraffineerde en toegevoegde suikers.

De kwark en yoghurt van Optimel vind ik erg fijn. Ze zijn er in verschillende smaken en er zijn geen suikers aan toegevoegd. Vaak gebruik ik deze kwark of yoghurt dan ook in een lekker ontbijtje of tussendoortje. Toen de smaak Griekse Stijl Koffie te koop was in de winkel, moest ik dit als koffie liefhebber proberen. Al was ik op voorhand wel wat sceptisch.. Bang dat er een chemische nasmaak aan zou zitten. Maar niets is minder waar. Al vanaf de eerste hap ben ik fan van deze yoghurt.

Toen ik van Qrop drie verschillende smaken granola opgestuurd kreeg, moest ik dit natuurlijk verwerken in een lekker recept. Een van de smaken granola, die ik opgestuurd kreeg was de coffee hazelnut. Dit leek mij erg goed te combineren met de koffie yoghurt van Optimel. En zo ontstond het idee voor dit koffie ontbijttaartje. Eigenlijk is het niets anders dan je schaaltje yoghurt met granola, maar dan in een andere vorm. Want zeg nou zelf: ontbijten met taart klinkt toch beter dan een schaaltje yoghurt met granola?


Koffie Ontbijttaartje

Recipe by LindaCourse: Ontbijt, TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

6

stuks
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

18

minutes
Totale tijd

28

minutes

Dit ontbijttaartje maak je in een springvorm van 16/18cm en is voldoende voor 6 punten. Na het bakken van de bodem in de oven, moet de taart nog zo’n 3 uur opstijven in de koelkast.

IngrediΓ«nten

  • Bodem
  • 150 gram granola

  • 1 el gesmolten kokosolie

  • 1 eiwit

  • Vulling
  • 450 gram Griekse Stijl Koffie van Optimel

  • 3 blaadjes gelatine

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 en bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
  • Maal de granola fijn in hakmolen/keukenmachine.
  • Klopt het eiwit stijf en luchtig.
  • Spatel het eiwit, de kokosolie en granola goed door elkaar. Stort het geheel in de springvorm en druk goed aan.
  • Schuif de bodem voor ongeveer 18 min in de oven. Week ondertussen de gelatine in koud water.
  • Verwarm een klein beetje yoghurt in een pannetje op het vuur. Knijp de gelatine uit en los het op in het warme mengsel. Haal van het vuur en voeg de rest van de yoghurt erbij en roer tot een glad mengsel.
  • Schenk dit op de afgekoelde bodem en laat de taart minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.

Notes

  • Je kan dit taartje ongeveer 3 dagen afgedekt in de koelkast bewaren.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *