Appel kardemom cake
Cake, Gezonde tussendoortjes, Recepten

Appel Kardemom Cake


Heerlijk vind ik het om appel te verwerken in een tussendoortje. Dus toen ik door Mandy van @mandyandmore voor de #swiepswoepswap werd gekoppeld aan Kim van @verantwoordsnoepen, ging ik op zoek naar een lekker tussendoortje waar ik mijn eigen draai aan kon geven. Mijn oog viel op het recept voor Peren-Kardemom cake. Ik paste het recept op meerdere vlakken aan en zo ontstond dit recept voor appel kardemom cake.

Zo gebruikte ik in plaats van roomboter, Becel plantaardig vloeibaar, en verving ik de eieren voor lijnzaad en gebruikte ik een andere suikervervanger. Voor de oplettende lezer: dit is inderdaad een geheel plantaardig recept!

Peren had ik niet in huis, dus verving ik ze voor appel. Ook heel erg lekker! Het is een compacte cake, maar wel heel erg smaakvol. Zo lekker, dat ik de appel kardemom cake al vrij snel opnieuw maakte.

Kardemom is een specerij, dat erg sterk aanwezig is. Vanwege de uitgesproken geur en smaak, gebruik ik het eigenlijk zelden. Bang om er teveel van te gebruiken en het meteen ontzettend overheerst. Aan dit recept voegde ik 2 theelepels toe en wat is dat lekker samen in combinatie met kaneel. Het overheerst voor mijn gevoel helemaal niet en maakt dat de cake juist heerlijk kruidig is.

Ga jij liever voor een minder kruidig tussendoortje met appel? Probeer dan eens dit recept voor appel kwarkbollen of deze appelcake met kruidnoten.


Appel Kardemom Cake

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

10

plakken
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

1

hour 
Totale tijd

1

hour 

10

minutes

Afhankelijk van de grootte van je cakevorm, haal je uit dit recept 10-12 plakken cake.

Ingrediënten

 • 200 gram speltbloem

 • 75 gram suikervervanger

 • 2 el lijnzaad + 6 el water

 • 100 gram becel original vloeibaar

 • 2 tl bakpoeder

 • 2 tl kardemom

 • 1 tl kaneel

 • snufje zout

 • 175 ml amandelmelk

 • 3 appels

Werkwijze

 • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
 • Laat de lijnzaad samen met het water ongeveer 5 minuten in een bakje weken.
 • Roer in een kom alle droge ingrediënten door elkaar. Doe hetzelfde in een andere kom met de natte ingrediënten.
 • Voeg beiden bij elkaar en roer met een spatel tot een glad beslag.
 • Rasp de appel en knijp het overtollige vocht eruit. Roer dit ook door het beslag.
 • Stort het beslag in de cakevorm en schuif het geheel voor ongeveer 60 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de cake gaar is. Laat anders wat langer in de oven staan.

Notes

 • Je kan de cake ongeveer 4 dagen in een afgesloten trommel in de koelkast bewaren. Of snijd de cake in plakken en vries in. In de vriezer is de cake nog ongeveer 3 maanden houdbaar.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *