Vegan appeltaart muffins
Cake, Gezonde tussendoortjes, Recepten

Vegan Appeltaart Muffins


Vegan appeltaart muffins, dat klinkt toch goed?! Laatst had ik ineens enorme zin in appeltaart. Maar een flink stuk appeltaart bevat toch al snel een hoop calorieën aan boter en suiker. Niet ideaal om hiermee te ontbijten, want dat zorgt voor een flinke piek en later ook weer snelle daling van je bloedsuikerspiegel. Daarom ging ik aan de slag met een verantwoorde versie van appeltaart en dat werden deze vegan appeltaart muffins. Het handige aan muffins is dat je ze ook heel makkelijk kunt meenemen als tussendoortje. Misschien vind je deze gezonde blueberry muffins dan ook wel lekker.

De meeste mensen, die mij kennen, weten inmiddels wel dat ik graag om de paar uur iets eet. Ik heb dan ook altijd wel een paar tussendoortjes bij me. Daarbij vind ik het belangrijk dat ik weet wat ik eet en dat dit zo min mogelijk suikers bevat. Daarom bak ik eigenlijk alle tussendoortjes zelf, zodat ik precies weet wat ik eet. Maar elke week hetzelfde bakken en opeten is natuurlijk niet leuk. Dus probeer ik ook bijna iedere keer wel iets te veranderen in een recept of ik probeer iets totaal nieuws uit.

Een tussendoortje dat lijkt op appeltaart ontbrak nog in mijn lijstje en zo ontstond het idee voor deze vegan appeltaart muffins. En waarom vegan vraag je je af? Nou omdat ik mezelf ook graag uitdaag en deze keer eens geen eieren wilde gebruiken. Dus werd het een combinatie van plantaardige yoghurt en banaan. Dit kun je prima ter vervanging van eieren gebruiken in dit soort baksels. Het verschil met een muffins met ei, is dat deze muffins iets compacter zijn, maar dat vind ik persoonlijk niet erg. Want door het gebruik van appel in de vulling, blijft het een lekker cakeje. 

Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder. 


Vegan Appeltaart Muffins

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

6

muffins
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

30

minutes
Totale tijd

35

minutes

Ingrediënten

 •  100 gram havermout

 •  1 rijpe banaan

 •  125 ml plantaardige yoghurt

 •  1 tl bakpoeder

 •  1 tl kaneel

 •  1 appel (grof geraspt)

 •  1 handje hazelnoten (grof gehakt)

 •  optioneel: amandelschaafsel

Werkwijze

 • Verwarm de oven voor op 180°C en zet je muffinvorm klaar. Gebruik je een siliconen muffinvorm, spray deze dan in met kokosolie (of een andere bakspray). Als je een andere bakvorm gebruikt, bekleed deze dan met papieren muffinvormpjes.
 • Maal de havermout in de hakmolen/keukenmachine tot havermeel (fijn).
 • Prak in een kom de banaan fijn en roer de plantaardige yoghurt er door heen.
 • Voeg vervolgens alle andere ingrediënten toe en roer met een spatel tot een egaal beslag.
 • Verdeel het beslag over 6 muffinvormpjes en strooi op de bovenkant wat amandelschaafsel. Schuif de muffins voor ongeveer 30 minuten in de oven en controleer met een prikker of de muffins gaar zijn.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *