Amarula bliss balls
Dessert, Gezonde tussendoortjes, Recepten

Amarula bliss balls

Het komende jaar mag ik recepten ontwikkelen voor een ontzettend tof merk: Amarula. Amarula is een heerlijke likeur op basis van room, lekker om puur te drinken of te verwerken in (bak)recepten. Ken jij bliss balls al? Een heerlijk, gezond en makkelijk tussendoortje gemaakt van een basis van dadels en noten. Je kunt hier verschillende soorten noten voor gebruiken. Denk aan hazelnoten, walnoten of pecannoten. Vaak vervang ik een deel van de noten ook voor havermout en/of geraspte kokos. Daarnaast voeg je aan de basis ingrediënten diverse smaakmakers toe, bijvoorbeeld in dit geval Amarula likeur. En zo krijg je dus heerlijke Amarula bliss balls.

Wie is Amarula?

Het verhaal van Amarula is sterk verbonden met de majestueuze Afrikaanse olifant. Zij passeren tijdens hun tocht over de Zuid-Afrikaanse savannah de marulabomen. De vrucht van de marulaboom wordt gebruikt als basis van deze heerlijke roomlikeur, maar ook de olifanten zijn dol op deze vrucht en genieten hier graag van als zij op tocht zijn. Daarom wordt de marulaboom ook wel de olifantenboom genoemd en is de olifant het symbool van de Amarula likeur geworden. Het mooie van het merk Amarula is dat zij niet alleen geven om
enkel het merk, maar ook om hun directe omgeving. De mensen, de natuur en ondersteuning van de olifanten. De wereld is van belang voor Amarula. Dus ik ben ontzettend trots op het feit dat ik met zo’n prachtig merk mag samenwerken.

Hoe worden bliss balls gemaakt?

Zoals hierboven beschreven bestaat de basis van een bliss ball oftewel dadelsnack van dadels en noten. De dadels laat je voor het gebruik eerst weken in heet water of in dit geval in de Amarula likeur. Laat de dadels hier minimaal 3 uur of het liefst de hele nacht in weken, zodat de Amarula goed in de dadels kan trekken. Dit zorgt ervoor dat de Amarula bijna volledig door de dadels is opgenomen. Dit zorgt voor extra smaak in je eindproduct en dat de dadels heerlijk zacht worden en daardoor goed te blenden zijn.

Na het blenden van de dadels samen met de noten en havermout, krijg je een plakkerig en samenhangend ‘deeg’. Zo kun je van het deeg makkelijk balletjes draaien, welke je door de geraspte kokos kunt rollen voor een mooi laagje.

Wil jij je gasten een spectaculair en niet alledaags tussendoortje serveren dan zijn deze Amarula bliss balls echt een aanrader! De subtiele smaak van Amarula komt goed naar voren en daarmee is deze snack perfect bij een kopje thee, koffie of na afloop van een heerlijk diner. Uiteraard serveer je er dan ook een glaasje Amarula naast 😉 En het leuke van dit recept is: het is volledig vegan! Dus iedereen kan er met een gerust hart van snoepen.


Amarula bliss balls

Recipe by LindaCourse: Snack, DessertDifficulty: Makkelijk
Aantal

10

stuks
Voorbereiding

5

minutes
Totale tijd

15

minutes

Ingrediënten

  • 100 gram dadels

  • 75 ml Amarula vegan

  • 50 gram gemengde noten

  • 50 gram havermout

  • Geraspte kokos

Werkwijze

  • Ontpit de dadels en voeg deze samen met de Amarula toe aan een kom. Zet de kom minimaal 3 uur opzij om te weken. Voorkeur heeft de gehele nacht.
  • Doe alle ingrediënten, behalve de geraspte kokos, in een keukenmachine en mix tot een samenhangend deeg. Let op: mocht niet alle Amarula door de dadels opgenomen zijn, voeg dit dan ook niet meteen toe aan het deeg, maar doe dit in kleine porties. Bepaal aan de hand van de substantie hoeveel Amarula je toevoegt.
  • Verdeel het ‘ deeg’ over 10 gelijke porties en rol elk deel tot een balletje in de palm van je hand.
  • Doe wat geraspte kokos in een kommetje en rol hier de balletjes doorheen.
  • Herhaal totdat je alle balletjes hebt gedraaid. Bewaar de bliss balls in een afgesloten pot of bakje in de koelkast. Zo zijn de bliss balls ongeveer een week houdbaar.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *