Couscous cake
Cake, Gezonde tussendoortjes, Recepten

Couscous Cake

Aan het begin van de corona lockdown besloot iedereen massaal bloem in te slaan. En laat ik daar nou niet aan meegedaan hebben.. Echter duurde het wel een aantal weken voordat de voorraden in de winkel weer waren aangevuld. Daarom ging ik op zoek naar alternatieven voor bloem. Al eerder maakte ik een cake met polenta. En omdat dat heel goed uitpakte, besloot ik de uitdaging aan te gaan en een couscous cake te maken.

Couscous heb ik altijd wel op voorraad, omdat het ideaal is voor een snelle en makkelijke maaltijd, En deze keer diende het als basis voor mijn tussendoortje. Couscous is vrij neutraal van smaak, dus je kan er alle kanten mee op.

Toevallig had ik nog een restje lemoncurd over. En ja dat is toevallig, want voor diegene die mij kennen weten dat ik hier ontzettend dol op ben! Ik lepel het gerust rechtstreeks uit het potje op. In deze couscous cake verdwenen 2 flinke eetlepels lemoncurd samen met wat citroenrasp voor een frisse touch. Het resultaat is een compacte cake, maar ontzettend lekker fris. Als je nog meer lemoncurd over hebt, kan ik je aanraden om dit op een plakje van de cake te smeren. Echt goddelijk lekker!


Couscous Cake

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

10

plakken
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

35

minutes
Totale tijd

45

minutes

Afhankelijk van de grootte van je cakevorm, haal je ongeveer 10-12 plakken uit deze cake.

Ingrediënten

  • 125 gram couscous

  • 125 gram kokosyoghurt

  • 2 eieren

  • 50 gram zelfrijzend bakmeel

  • 2 el lemoncurd

  • rasp van 1 citroen

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Laat de couscous ongeveer 5 minuten wellen in gekookt water. (Lees de instructies op de verpakking). Roer na 5 minuten los met een vork.
  • In een andere kom roer je de natte ingrediënten door elkaar.
  • Voeg hieraan de couscous en zelfrijzend bakmeel toe. Roer met een spatel tot een glad beslag.
  • Stort het beslag in de cakevorm en schuif voor ongeveer 35-40 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de cake gaar is.

Notes

  • Je kunt de cake ongeveer 4 dagen in een afgesloten trommel in de koelkast bewaren. Of snijd de cake in plakken en vries in. In de vriezer is de cake nog ongeveer 3 maanden houdbaar.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *