Een recept voor een heerlijke en verantwoorde appel kaneel cake kan niet ontbreken op Snoepgezond toch?! Appeltaart was vroeger altijd al mijn favoriet, dus deze cake gaat er zeker wel in. Want naar appeltaart smaakt deze gezonde appelcake zeker! Alleen is deze cake een stuk gezonder, want de cake is suikervrij.
Voor mij is appeltaart of in dit geval deze gezonde appel kaneel cake een heerlijk tussendoortje om op terug te vallen. In welk seizoen we ook zitten of het nu winter of zomer is, voor mij kan deze gezonde cake altijd. In de winter voeg ik vaak wat extra kaneel of speculaaskruiden toe of kies ik ervoor om kruidnoten toe te voegen. En in de zomer is deze gezonde cake gewoon heerlijk door het gebruik van een frisse appel.
Voor diegene die mij al een tijdje volgen of regelmatig op Snoepgezond kijken, weten dat ik wekelijks mijn eigen tussendoortjes bak. Bananenbrood is een groot favoriet, vooral omdat ik de basis ingrediënten hiervoor eigenlijk altijd in huis heb. Al zorg ik er de laatste tijd ook voor dat er altijd een potje suikervrije appelmoes in de kast staat, want appels heb ik ook meestal op de fruitschaal liggen. Dus ook dit recept voor appelcake zonder suiker kan op mijn lijstje voor spontane baksessies. En laat ik dat met deze smaakcombinatie, nu helemaal niet vervelend vinden 😉
Misschien vind je een van de volgende recepten voor gezonde tussendoortjes ook leuk om een keer te proberen:
- Vegan kruidkoek
- Chocolade yoghurt cake
- Kwarkmuffins met blauwe bessen
- Vegan Bananenbrood
- Kwarkbollen met rozijnen
Mocht dit recept of een van de andere gezonde tussendoortjes op Snoepgezond gemaakt hebben, laat mij dit dan vooral weten.
Appel Kaneel Cake
Course: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk10
plakken10
minutes55
minutes1
hour5
minutesDit recept is voldoende voor 10-12 plakken, afhankelijk van de grootte van de cakevorm.
Ingrediënten
200 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram appelmoes 0% suiker toegevoegd
3 eieren
100 gram vloeibare plantaardige boter (bijvoorbeeld Blueband of Becel)
2 tl kaneel
snufje zout
1 grote appel of 2 à 3 kleine appels
50 gram pecannoten
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
- Meng in een kom alle natte ingrediënten door elkaar. Doe hetzelfde met de droge ingrediënten in een andere kom.
- Voeg de inhoud van beide kommen bij elkaar en roer tot een glad beslag.
- Snijd de appel in kleine stukjes en hak de pecannoten fijn. Spatel de appel en noten door het beslag.
- Stort het beslag in de cakevorm en schuif voor ongeveer 50-55 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de cake gaar is.
Notes
- Heb je geen zelfrijzend bakmeel in huis? Gebruik dan 200 gram bloem en voeg hieraan 2 tl bakpoeder toe.