Appel kaneel cake
Cake, Gezonde tussendoortjes, Recepten

Appel Kaneel Cake


Een recept voor een heerlijke en verantwoorde Appel kaneel cake kan niet ontbreken op Snoepgezond toch?! Appeltaart was vroeger altijd al mijn favoriet, dus deze cake gaat er zeker wel in. Want naar appeltaart smaakt deze cake zeker! Alleen is deze cake een stuk gezonder, want de cake is suikervrij.

Voor mij is appeltaart of in dit geval deze Appel kaneel cake een heerlijk tussendoortje om op terug te vallen. In welk seizoen we ook zitten of het nu winter of zomer is, voor mij kan deze cake altijd. In de winter voeg ik vaak wat extra kaneel of speculaaskruiden toe of kies ik ervoor om kruidnoten toe te voegen. En in de zomer is deze cake gewoon heerlijk door het gebruik van een frisse appel.

Voor diegene die mij al een tijdje volgen of regelmatig op Snoepgezond kijken, weten dat ik wekelijks mijn eigen tussendoortjes bak. Bananenbrood is een groot favoriet, vooral omdat ik de basisingrediënten hiervoor eigenlijk altijd in huis heb. Al zorg ik er de laatste tijd ook voor dat er altijd een potje suikervrije appelmoes in de kast staat, want appels heb ik ook meestal op de fruitschaal liggen. Dus ook dit recept voor appelcake kan op mijn lijstje voor spontane baksessies. En laat ik dat met deze smaakcombinatie, nu helemaal niet vervelend vinden 😉

Misschien vind je een van de volgende recepten voor gezonde tussendoortjes ook leuk om een keer te proberen:


Appel Kaneel Cake

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

10

plakken
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

55

minutes
Totale tijd

1

hour 

5

minutes

Dit recept is voldoende voor 10-12 plakken, afhankelijk van de grootte van de cakevorm.

Ingrediënten

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel

  • 100 gram appelmoes 0% suiker toegevoegd

  • 3 eieren

  • 100 gram vloeibare plantaardige boter (bijvoorbeeld Blueband of Becel)

  • 2 tl kaneel

  • snufje zout

  • 1 grote appel of 2 à 3 kleine appels

  • 50 gram pecannoten

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Meng in een kom alle natte ingrediënten door elkaar. Doe hetzelfde met de droge ingrediënten in een andere kom.
  • Voeg de inhoud van beide kommen bij elkaar en roer tot een glad beslag.
  • Snijd de appel in kleine stukjes en hak de pecannoten fijn. Spatel de appel en noten door het beslag.
  • Stort het beslag in de cakevorm en schuif voor ongeveer 50-55 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de cake gaar is.

Notes

  • Heb je geen zelfrijzend bakmeel in huis? Gebruik dan 200 gram bloem en voeg hieraan 2 tl bakpoeder toe.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *