Zoals jullie weten ben ik groot fan van mijn wafelijzer. Bijna wekelijks maak ik wel een heerlijke stapel wafels voor het ontbijt. Variëren met de ingrediënten doe ik graag. Omdat het al bijna herfst is (al zou je dat op dit moment niet zeggen), wilde ik graag pompoen wafels proberen.
Pompoen verwerk ik heel graag in mijn ontbijt. Eerder deelde ik al deze heerlijke pompoentaartjes en pompoen pannenkoeken. Pompoen wafels kunnen daarom in dit rijtje niet ontbreken. En dat dit recept een succes was, vond ik niet verrassend (want I love pompoen). Ik heb meteen twee dagen achter elkaar dit heerlijke ontbijtje voor mezelf gemaakt en kijk er alweer naar uit om het vaker te maken.
Eet jij minimaal 250 gram groente per dag? Door groente in je ontbijt of tussendoortjes te verwerken, krijg je ongemerkt al een hoop vitamines binnen. Het klinkt misschien een beetje gek om pompoen te verwerken in je ontbijt, maar als je het combineert met de juiste ingrediënten is dat zeker het geval! Je hebt helemaal niet door dat je groente bij het ontbijt zit te eten, maar je proeft juist de heerlijke pumpkinspice kruiden. Dit is ook ideaal als je bijvoorbeeld wil dat je kinderen extra groente eten. Geef je ze een bakje pompoen dan halen ze waarschijnlijk hun neus op, maar verwerk je het in de vorm van deze pompoen wafels dan zullen ze er vast van smullen.
Daarnaast combineerde ik de pompoen met eiwitpoeder in de smaak speculoos van Myprotein. Hierdoor geef je net nog wat meer smaak aan het recept (en natuurlijk extra eiwitten). Je kunt dit natuurlijk ook prima vervangen voor bloem en bijvoorbeeld wat extra pumpkinspice kruiden toevoegen.
En ook voor nog veel meer inspiratie voor het ontbijt, zit je bij snoepgezond goed. Op de website vind je nog tal van gezonde ontbijtrecepten of heerlijke gezonde tussendoortjes. Kijk gerust eens rond!
Pompoen Wafels
Course: OntbijtDifficulty: Makkelijk1
portie5
minutes10
minutes15
minutesIngrediënten
50 gram pompoenpuree (gekookte pompoen gepureerd)
1 ei
25 gram havermeel (havermout fijngemalen)
20 gram eiwitpoeder of bloem
1 tl pumpkinspice kruiden
0.5 tl bakpoeder
snufje zout
klein scheutje melk of water
Werkwijze
- Verwarm je wafelijzer voor volgens de instructies van het apparaat.
- Klop het ei samen met de pompoenpuree los. Voeg hieraan de droge ingrediënten toe en roer tot een glad (en redelijk dik) beslag.
- Voeg een klein scheutje water of melk toe als het beslag veel te stug is.
- Spray je wafelijzer in met een bakspray en verdeel per wafelplaat een flinke eetlepel beslag.
- Bak de wafels in 3-4 minuten gaar. Herhaal tot je beslag op is.
- Serveer de wafels met toppings naar keuze.