Na het succes van de cottage cheese wafels vorige week, dook ik ook meteen de keuken in om een heerlijke gezonde cake met cottage cheese te proberen. En of dat gelukt is! Deze aardbeien cottage cheese cake is super smeuïg en mega lekker! Echt een aanrader nu de aardbeien lekker zoet zijn.
Cottage cheese is inmiddels niet meer weg te denken als staple in mijn koelkast. Ik heb altijd wel een of meerdere bakjes in huis. Je kan het dus prima gebruiken als basis voor een gezonde cake of wafels. Vaak vinden mensen cottage cheese niet bepaald erg lekker. Dat komt omdat het eigenlijk niet echt een specifieke of uitgesproken smaak heeft. Het wordt echter een stuk lekkerder wanneer je het combineert met de juiste ingrediënten. Zo zijn maiswafels met cottage cheese en jam een van mijn favoriete combinaties. Heerlijk als ontbijt of snack.
Door een basis van cottage cheese is dit een super smeuige cake, bijna zelfs romig te noemen. Het kostte mij dan ook wel wat moeite om niet meteen een paar plakken achter elkaar op te eten, zo lekker eet het weg. Gelukkig hoef je je ook niet schuldig te voelen als je het wel zou doen, want de cake is helemaal suikervrij en bevat per plak maar 114 calorieën. Om de cake wel een beetje een zoete smaak mee te geven kun je gebruik maken van flavordrops vanille van Myprotein of een andere zoetstof naar keuze. Zelf koos ik voor een deel suikervervanger van Sukrin en wat flavordrops vanille.
Duik jij de keuken in om deze heerlijke aardbeien cottage cheese cake te proberen?
Aardbeien cottage cheese cake
Course: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk10
plakken10
minutes50
minutes1
hourIngrediënten
200 gram cottage cheese (light)
3 grote eieren of 3 kleine + 25 ml eiwit
200 gram bloem
100 gram suikervervanger
1,5 tl bakpoeder
snufje zout
100-150 gram aardbeien
flavordrops vanille (of vanille essence)
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
- Klop de eieren met een garde los en roer hier de cottage cheese doorheen.
- Voeg de rest van de ingredienten toe en roer met een spatel tot een glad beslag.
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd in kleine stukjes. Roer dit als laatste door het beslag.
- Stort het beslag in de cakevorm en schuif in de oven voor ongeveer 50 minuten.
- Controleer met een prikker of de cake gaar is. Haal uit de oven en laat de cake nog minimaal 15 minuten in de vorm afkoelen.
- Haal de cake voorzichtig uit de vorm en laat verder helemaal afkoelen.
- Snijd de cake in 10 dikke plakken en bewaar in een afgesloten trommel in de koelkast voor maximaal 4 dagen.