Gezonde appel amandelcake
Cake, Gezonde tussendoortjes, Recepten

Gezonde appel amandelcake

Het is weer tijd voor een lekker en gezond tussendoortje. Dit keer een heerlijke gezonde appel amandelcake. De perfecte snack voor als je dol bent op appeltaart en hier op een verantwoorde manier vaker van wil genieten.

Hoe maak je deze gezonde appelcake?

De basis van deze gezonde cake bestaat uit bloem, eieren, suikervervanger, ongezoete appelmoes en Griekse yoghurt. Om de heerlijke amandelsmaak naar boven te krijgen voeg je wat amandelaroma of amaretto toe. De Griekse yoghurt en appelmoes zorgen voor een lekkere smeuïge basis, waardoor de cake niet droog aanvoelt. Voor mij is dit echt het ultieme gezonde tussendoortje of ontbijt to go. Uit dit recept haal je 10 flinke plakken en hier geniet ik zo’n vijf dagen van. Eet je niet alles op, vries dan een aantal plakken (goed verpakt) in.

Amaretto of amandelaroma in deze gezonde amandelcake?

Voor de heerlijke amandelsmaak in deze cake voeg je 2 eetlepels Amaretto toe. Wanneer je dit echt niet verantwoord vindt, kies er dan voor om amandelaroma te gebruiken. Dit scoor je gewoon van Dr. Oetker bij bijvoorbeeld Albert Heijn. Van de amandelaroma heb je uiteraard geen 2 eetlepels nodig, maar begin met het toevoegen van 1 theelepel.

Als je op Snoepgezond zoekt op appel of op appelcake, dan vind je diverse heerlijke en gezonde tussendoortjes terug. Van al die heerlijke recepten is er geen een hetzelfde. Je kunt namelijk heel goed variëren met appelcake. Zo vind je er een variant met gele room, speculoos of kardemom en nog veel meer. Lees snel verder om het recept van deze heerlijke, gezonde appel amandelcake te bekijken.


Gezonde appel amandelcake

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Total timeminutes

Ingrediënten

  • 225 gram bloem

  • 3 eieren

  • 100 gram ongezoete appelmoes

  • 100 gram vetvrije Griekse yoghurt

  • 2 el Amaretto

  • 75 gram suikervervanger (Sukrin)

  • 1,5 tl bakpoeder

  • snufje zout

  • 2 kleine appels

  • amandelschaafsel

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Klop de eieren samen met de appelmoes en Griekse yoghurt in een kom met een garde los.
  • Voeg de droge ingredienten toe en roer met een spatel tot een glad beslag.
  • Als laatste schep je de Amaretto door het beslag.
  • Verwijder het klokhuis van de appels en snijd deze in vieren. Snijd elk deel in dunne plakjes.
  • Stort de helft van het beslag in de cakevorm. Let hierin de helft van de dunne appelschijfjes. Dek het geheel af met de rest van het beslag en de rest van de appelschijfjes.
  • Strooi als laatste een handje amandelschaafsel over de bovenkant. Schuif de cake voor ongeveer 45-50 minuten in de oven.
  • Controleer met een prikker of de cake gaar is. Als de cake gaar is, haal je vorm voorzichtig uit de oven. Laat de cake minimaal 15 minuten in de vorm afkoelen. Haal de cake daarna voorzichtig uit de vorm en laat verder helemaal afkoelen.
  • Snijd de cake in 10 plakken en bewaar in een afgesloten trommel in de koelkast. Of vries een deel van de plakken cake in (wel goed verpakken).

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

1 Comment

  1. ziet er heerlijk uit,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *