Omgekeerde sinaasappel cake
Cake, Gezonde tussendoortjes, Recepten

Omgekeerde sinaasappel cake

Zodra de herfst/winter begint vind ik het heerlijk om sinaasappel te verwerken in mijn tussendoortjes. Het combineert onder andere erg goed met kaneel of pompoenkruiden. Maar dit keer liet ik de kaneel weg en gebruikte ik in plaats daarvan kardemom. Ook erg lekker als je het combineert met het frisse van de sinaasappel. In ieder geval viel deze omgekeerde sinaasappel cake goed in de smaak.

Een omgekeerde sinaasappelcake geeft net een wat andere dimensie aan een cake dan alleen sinaasappel in het beslag verwerken. De sinaasappelsmaak blijft op deze manier goed hangen en proef je dus ook goed terug. En wat deze gezonde cake met sinaasappel helemaal lekker maakt is de sinaasappelhoning, die je na het bakken over de sinaasappel laag uitsmeert. Als je dit doet als de cake nog een beetje (lauw)warm is, dan trekt de honing lekker in de cake. Dit zorgt voor een extra smeuΓ―ge sinaasappelcake.

De sinaasappelhoning komt van Imkerij de Vlijtige Zusjes. Deze honing komt direct van de imker en wordt zo min mogelijk gemengd met andere ingrediΓ«nten of honingsoorten. Hierdoor is de honing heel erg puur, wat de smaak alleen maar ten goede komt. Daarnaast is Imkerij de Vlijtige Zusjes partner van van Groen naar Bloem. Dat betekent dat zij 25 cent van elke verkochte pot honing doneren aan dit initiatief. Van Groen naar Bloem draagt bij aan een positieve ontwikkeling van de biodiversiteit in Nederland.

Dus ben je op zoek naar een lekker en verantwoord tussendoortje? Probeer dan zeker deze omgekeerde sinaasappelcake. Of neem een kijkje op snoepgezond bij alle andere gezonde tussendoortjes.


Omgekeerde sinaasappel cake

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

8

stukken
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

50

minutes
Totale tijd

1

hour 

Gebruik een ronde bakvorm van 18cm.

IngrediΓ«nten

  • 225 gram bloem

  • 3 eieren

  • 50 ml olijfolie

  • 200 gram skyr

  • 75 gram suikervervanger

  • 1 tl kardemom

  • 1 tl bakpoeder

  • snufje zout

  • 1 sinaasappel (sap + rasp)

  • 1 sinaasappel in plakjes

  • Topping
  • 50 ml sinaasappel honing

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een ronde bakvorm met bakpapier.
  • Klop de eieren samen met de olijfolie en skyr in een kom los.
  • Rasp de sinaasappel en pers het sap uit. Roer dit door de natte ingrediΓ«nten.
  • Voeg de droge ingrediΓ«nten toe en roer met een spatel tot een glad beslag.
  • Snijd de andere sinaasappel in dunne plakjes en verdeel dit over de bodem van de bakvorm.
  • Stort het beslag op de sinaasappel plakjes en smeer goed uit.
  • Schuif de bakvorm voor ongeveer 50-55 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de cake gaar is. Zo niet, laat de cake dan nog iets langer in de oven staan.
  • Laat de cake minimaal 10-15 minuten in de vorm afkoelen. Verwijder voorzichtig de zijkant van het bakblik. Laat verder afkoelen, tot lauwwarm.
  • Draai de cake om, zodat de sinaasappel bovenop komt te liggen. Verdeel de honing over de sinaasappel en laat dit goed intrekken. Ondertussen kan de cake helemaal afkoelen.
  • Verdeel de cake in 8 stukjes en geniet!

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *