Banaan havermout muffins
Cake, Gezonde tussendoortjes, Recepten

Banaan havermout muffins

De laatste tijd ben ik weer onwijs fan van muffins. Zo maakte ik heerlijke ontbijtmuffins en blueberry muffins. Lekker als ontbijt (to go) of gezond tussendoortje. De banaan havermout muffins uit dit recept zijn ook mega lekker als ontbijt (to go) tussendoortje. Ze zijn super makkelijk om te maken en eet je niet alles in een paar dagen op, dan kun je de muffins ook prima in de vriezer bewaren.

Het idee voor deze gezonde muffins is ontstaan vanuit een bananenbrood. Ik wilde hier heel graag een variatie op maken in de vorm van muffins en dat pakte goed uit. Door gebruik te maken van havermout/havermeel zijn deze muffins een stuk voedzamer dan wanneer je alleen bloem gebruikt. Havermeel kun je heel makkelijk zelf maken door havermout te malen. Maar ben je net als ik ‘lui’ 😉 en koop je liever havermeel, ga dan voor de glutenvrije havermeel van Myprotein. Je koopt dit in bulk, bijvoorbeeld een verpakking van 2,5 kg. Daar doe je lekker lang mee.

Met deze banaan havermout muffins kun je lekker variëren. Voeg bijvoorbeeld eens chocolade stukjes en/of gehakte noten toe. Of ga voor stukjes gedroogde abrikoos. Zo heb je iedere keer een ander gezond tussendoortje, maar wel met dezelfde basis. Ga jij deze gezonde banaan havermout muffins proberen?


Banaan havermout muffins

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

10

stuks
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

22

minutes
Totale tijd

32

minutes

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen

  • 2 eieren

  • 50 gram suikervervanger

  • 3 el neutrale olie

  • 100 gram havermeel

  • 75 gram havermout

  • 50 gram eiwitpoeder (naturel of banaan)

  • 2 tl kaneel

  • 1.5 tl bakpoeder

  • snufje zout

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een muffinbakblik met muffinpapiertjes.
  • Doe de bananen samen met de eieren en de olie in een keukenmachine en mix tot een glad beslag.
  • Voeg de droge ingrediënten toe en mix tot een egaal beslag.
  • Verdeel het beslag over 10 muffinvormpjes.
  • Schuif het muffinbakblik voor ongeveer 22 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de muffins gaar zijn.
  • Laat de muffins minimaal 10 minuten in het bakblik afkoelen. Haal daarna voorzichtig uit het bakblik en laat verder afkoelen.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *