Sinaasappel ijsthee
Gezonde tussendoortjes, Recepten

Sinaasappel ijsthee

Het is weer super zomers weer en daar hoort natuurlijk een lekker koud drankje bij. Nu ben ik zelf niet zo’n limonade drinker, maar met een zelfgemaakte ijsthee maak je mij heel blij. Zo ging ik dit keer voor homemade sinaasappel ijsthee.

Zelf ijsthee maken is heel eenvoudig en kost je ook nog eens weinig tijd. Het voordeel van een zelfgemaakte ijsthee is dat je zelf kunt bepalen welke ingrediënten je gebruikt. Zo kun je heel makkelijk onnodige suikers weglaten, want door de toevoeging van vers fruit en/of munt krijgt jouw ijsthee extra veel smaak en heb je helemaal geen suiker nodig. Dit keer maakte ik sinaasappel ijsthee, maar je kunt natuurlijk voor elke smaak gaan die jij lekker vindt.

De sinaasappels scoorde ik bij Fresh Land. Hier bestel je verse groenten en fruit rechtstreeks van de boerderij. Op deze manier krijgen de boeren een eerlijke prijs voor hun producten. Daarnaast zijn de producten volledig natuurlijk en ondergaan ze geen chemische behandeling. De sinaasappels zijn mega vers en een stuk lekkerder dan de variant uit de supermarkt.

Voor de thee basis gebruik ik verse kaneel thee. Verse theeblaadjes doen het in homemade ijsthee erg goed. Je hebt dan geen bittere nasmaak, die je van theezakjes weleens kunt hebben. Als de ijsthee klaar is om te serveren, vul je de glazen met schijfjes sinaasappel en een takje munt. Ook benieuwd naar een andere smaak? Bekijk dan eens het recept voor homemade mango ijsthee.


Sinaasappel ijsthee

Recipe by LindaCourse: DrankjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

1

liter
Voorbereiding

5

minutes
Wachttijd

2

hours 
Totale tijd

2

hours 

5

minutes

Ingrediënten

  • 1 liter gekookt water

  • 10 gram losse thee (kaneel)

  • schijfjes sinaasappel

  • takjes munt

  • optioneel: honing of agave

Werkwijze

  • Kook het water en laat de thee in een theezeefje ongeveer 5 minuten in het hete water trekken.
  • Haal het theezeefje eruit en zet de ijsthee in de koelkast. Wil je zoetstof toevoegen? Roer bij deze stap dan wat honing/agave door de thee.
  • Garneer de glazen met schijfjes sinaasappel en een takje munt en schenk de ijsthee hierop.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *