Homemade Mango IJsthee
Gezonde tussendoortjes, Recepten

Homemade Mango IJsthee

Zelf ijsthee maken is heel eenvoudig en kost je ook nog eens weinig tijd. Het voordeel van een zelfgemaakte ijsthee is dat je zelf kunt bepalen welke ingrediënten je gebruikt. Zo kun je heel makkelijk onnodige suikers weglaten, want door de toevoeging van vers fruit en/of munt krijgt jouw ijsthee extra veel smaak en heb je helemaal geen suiker nodig. Dit keer maakte ik homemade mango ijsthee, maar je kunt natuurlijk voor elke smaak gaan die jij lekker vindt.

De basis van een homemade ijsthee is natuurlijk (verse) thee. Zelf geef ik de voorkeur aan verse theeblaadjes ten opzichte van thee uit een zakje. Bij dit laatste ervaar ik vaak een ‘vervelende’ nasmaak, tenzij je kiest voor een natuurlijke variant van bijvoorbeeld zonnatura of Yogi tea. Maar verse thee heeft zeker bij het maken van ijsthee mijn voorkeur. Daarom was ik ook heel blij toen ik de Tea Bar online tegenkwam. Zij hebben een groot assortiment aan verse thee, in allerlei verschillende smaken en soorten. Ik ben groot fan van kruiden, groene of witte thee, dus koos uit deze series een aantal smaken, waaronder sweet mango.

En met de sweet mango thee op basis van o.a. mango, ananas en sinaasappel maakte ik een heerlijke frisse suikervrije ijsthee. Als de ijsthee klaar is om te serveren, vul je de glazen met bijvoorbeeld munt, citroen en/of ander vers fruit naar keuze en je kunt genieten van een heerlijk licht zoet drankje. Ideaal bij deze warme temperaturen. Ga jij dit makkelijke recept voor homemade mango ijsthee proberen?


Homemade Mango IJsthee

Recipe by LindaCourse: DrankjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

1

liter
Voorbereiding

5

minutes
Wachttijd

2

hours 
Totale tijd

2

hours 

5

minutes

Ingrediënten

  • 1 liter gekookt water

  • 10 gram losse thee (sweet mango)

  • munt en vers fruit om te garneren

  • optioneel: honing of agave

Werkwijze

  • Kook het water en laat de thee ongeveer 5 minuten in het hete water trekken.
  • Haal het theezakje eruit en zet de ijsthee in de koelkast. Wil je zoetstof toevoegen? Roer bij deze stap dan wat honing/agave door de thee.
  • Garneer de glazen met munt en vers fruit en schenk de ijsthee hierop.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *