Carrotcake pannenkoeken
Ontbijt, Recepten

Carrotcake pannenkoeken

De herfst is officieel begonnen en dat vraagt om recepten, passend bij het seizoen. Ondanks dat het weer nog zomers lijkt, geniet ik toch al van havermout met wortel en carrotcake pannenkoeken als ontbijt. Want zeg nou eerlijk, daar heb je inmiddels toch al zin in gekregen?!

Voor wie mij al een tijdje volgt, weet dat ik geregeld een portie groenten probeer te verwerken in mijn ontbijt of een tussendoortje. Op die manier kom ik makkelijker aan de dagelijkse hoeveelheid groenten. Deze stapel carrotcake pannenkoeken is daarom een ideale start van de dag. En dan bedoel ik niet alleen in het weekend of in de vakantie, maar ook op werkdagen is dit een heerlijke start van de dag. Mijn trucje? Bak de avond van tevoren een stapel pannenkoeken en bewaar ze in de koelkast. De volgende ochtend kun je ze even opwarmen in de magnetron en meteen genieten. 

Als je op Snoepgezond zoekt op pannenkoeken, vind je inmiddels zo’n 40 heerlijke en veelal gezonde recepten voor pannenkoeken. Het varieert van pannenkoeken met een portie groenten zoals deze carrotcake pannenkoeken tot heerlijke eiwitrijke pannenkoeken. En ook voor ieder seizoen zit er een heerlijk recept bij.

Ga jij deze carrotcake pannenkoeken een kans geven?


Carrotcake pannenkoeken

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

2

porties
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

15

minutes
Totale tijd

20

minutes

Ingrediënten

  • 50 gram magere kwark

  • 1 ei + 1 eiwit

  • 0,5 banaan

  • 50 gram bloem

  • 100 gram geraspte wortel

  • 1 tl bakpoeder

  • 1 tl speculaaskruiden

Werkwijze

  • Klop het ei en het eiwit samen met de magere kwark los.
  • Prak de banaan en roer deze door het eimengsel.
  • Voeg de bloem, bakpoeder en speculaaskruiden toe en roer tot een glad beslag. Als laatste schep je de geraspte wortel door het beslag.
  • Verwarm een (pannen)koekenpan op het vuur en smelt hierin een beetje boter, olie of bakspray.
  • Maak kleine hoopjes beslag ter grootte van een eetlepel. Bij mij passen er drie tegelijk in de pan.
  • Bak de pannenkoeken in een paar minuten aan beide kanten gaar en bruin.
  • Herhaal bovenstaande, totdat al het beslag op is.
  • Maak je stapel pannenkoeken af met toppings naar keuze en geniet!

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *