vegan eggnog
Dessert, Kerst, Recepten

Vegan eggnog

In de Verenigde Staten is eggnog een populair drankje rond de feestdagen. Hier zijn we er nog niet zo heel bekend mee. Maar daar komt vanaf nu verandering in met dit heerlijke recept voor vegan eggnog.

Eggnog, ook wel eierpunch genoemd is van origine een drankje op basis van melk, cognac en eigeel. Maar als je op internet zoekt naar recepten, vind je verschillende varianten. Je kan dit drankje maken met of zonder alcohol, maar ook warm of koud serveren. Net waar je zin in hebt! Wat alle varianten in ieder geval ook gemeen hebben is dat er altijd heerlijke specerijen aan toe worden gevoegd, waardoor het dus een lekker kruidig drankje wordt. Perfect voor een gezellig winteravondje!

Zelf ging ik voor een vegan variant op het originele drankje. Deze variant is lekker snel klaar, zeker als je ervoor kiest om het koud te serveren. Je blend alle ingrediënten namelijk met een blender tot een gladde massa. Dit kun je direct (op ijs) serveren of even kort verwarmen in een pannetje. Dit laatste vind ik zelf het allerlekkerst. Na het verwarmen kun je ervoor kiezen om wat rum toe te voegen of te genieten van de alcoholvrije variant.

Voor de vegan eggnog heb ik gebruik gemaakt van de plantaardige melk van Natrue. Deze heb ik een tijdje terug ontdekt en sindsdien ben ik fan! De amandeldronk is mijn favoriet, maar deze eggnog maakte ik dan weer met de haverdrink. Die gaat goed samen met de kokosmelk en alle specerijen. Maar in principe kun je iedere variant van de plantaardige drinks gebruiken, net wat je bijvoorbeeld al in huis hebt.

Houd niet iedereen van eggnog? Bekijk dan ook het recept voor een heerlijke frisse kerst cocktail.


Vegan eggnog

Recipe by LindaCourse: DrankjeDifficulty: Makkelijk
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal
Total time

1

hour 

10

minutes

Dit recept is voldoende voor 2-3 porties.

Ingrediënten

  • 400 ml plantaardige melk

  • 250 ml kokosmelk light

  • 25 ml syrup gold (of agave/ahornsiroop)

  • 1/2 tl vanille aroma

  • 1/4 tl kaneel

  • 1/8 tl kardemom

  • snufje nootmuskaat

  • optioneel: rum

Werkwijze

  • Doe alle ingredienten in een blender en blend in 30 seconden tot een gladde massa.
  • Serveer de eggnog koud of verwarm het kort in een pannetje op het vuur en serveer warm.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *