Banaan pecan tiramisu
Ontbijt, Recepten

Banaan pecan tiramisu

Er lagen weer een aantal rijpe bananen op mijn fruitschaal, dus ideaal om te gebruiken in een lekker ontbijtje. Ik houd zelf namelijk liever van een rijpe banaan, waarvan de schil al bruine vlekken begint te vertonen. Als de schil van de banaan nog groen is, eet ik hem liever niet. En met een van die rijpe bananen toverde ik een lekker en gezond ontbijtje op tafel: banaan pecan tiramisu.

De basis van de tiramisu bestaat uit magere kwark en cottage cheese. Een lekker eiwitrijk en vullend ontbijtje dus. Hieraan voegde ik 1 eetlepel zoetstof toe, zodat er wel een lekker smaakje aan zit. Je kunt ook kiezen voor een theelepel vanille essence of vanille flavdrops. Om dit ontbijtje echt gezond en verantwoord te houden, bakte ik zelf suikervrije lange vingers. Maar heb je hier geen zin in, kies dan voor de kant en klare lange vingers. Deze bevatten natuurlijk wel suiker, maar doordat je er niet heel veel nodig hebt voor 1 portie, blijft dit zeker nog een verantwoord ontbijtje.

Wat deze banaan pecan tiramisu echt mega lekker maakt, zijn de gekarameliseerde pecannoten. De pecannoten bak je in een koekenpan samen met wat syrup gold van Sukrin (of honing/agave). Het zorgt voor een lekkere bite in dit ontbijtje en combineert super goed met banaan.

Is dit ontbijtje ook geschikt voor een werkdag? Ja, zeker! De tiramisu kun je prima de avond van tevoren maken en in de koelkast bewaren. De smaken kunnen er dan goed intrekken. ‘s Ochtends maak je het af met de gekarameliseerde pecannoten. Ook makkelijk om mee te nemen in een to go beker. Ga jij deze gezonde banaan pecan tiramisu proberen? Of neem gerust een kijkje op Snoepgezond bij andere heerlijke en gezonde ontbijtrecepten.


Banaan pecan tiramisu

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

2

porties
Voorbereiding

10

minutes
Totale tijd

10

minutes

IngrediΓ«nten

  • 200 gram magere kwark

  • 100 gram cottage cheese

  • 1 el zoetstof of 1 tl vanille essence

  • 1 rijpe banaan

  • 8 lange vingers + 1 espresso

  • 30 gram pecannoten

  • 1 el syrup gold/honing

Werkwijze

  • Meng de kwark met de cottage cheese en 1 eetlepel zoetstof of 1 tl vanille essence.
  • Pak twee glazen of to go bekers.
  • Doop vier lange vingers in de espresso en verdeel over de boden van de twee glazen.
  • Verdeel de helft van het kwarkmengsel erover.
  • Snijd de banaan in plakjes. Verdeel 1/2 banaan in plakjes over de twee glazen.
  • Herhaal bovenstaande stappen met de overige lange vingers, kwark en banaan.
  • Dek af en zet minimaal 2 uur of een hele nacht in de koelkast.
  • Bak de pecannoten een paar minuten in een koekenpan samen met de syrup gold. Haal uit de pan en laat even afkoelen. Hak met een mes grof en verdeel over de twee porties.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *