Ontbijttaartje met pompoen
Ontbijt, Recepten, Taart

Ontbijttaartje met pompoen

Afgelopen weekend kwam er een heerlijk recept voor sinaasappel pompoen cake online. En vandaag deel ik inspiratie voor lekker en gezond ontbijttaartje met pompoen. Want in de herfst kunnen pompoen recepten zeker niet ontbreken!

Dit ontbijttaartje heeft een mooie balans tussen de verschillende macro’s. Koolhydraten voor voldoende energie, een flinke portie eiwitten en natuurlijk al een klein beginnetje van je dagelijkse hoeveelheid groente. Ben je iemand die het lastig vindt om minimaal 250 gram groente per dag te eten, probeer dan eens wat vaker een kleine hoeveelheid te verwerken in je ontbijt. Zelf doe ik dit al jaren en het bevalt erg goed! Door de juiste smaakmakers te gebruiken, heb je vaak niet door dat je een portie groente aan het eten bent. En dat maakt het ideaal, ook voor kinderen. Op Snoepgezond vind je dan ook genoeg ontbijtrecepten, waar al een portie groente in verwerkt is. En in deze blog deel ik 10 tips om op een laagdrempelige manier een portie groente aan je ontbijt toe te voegen.

Naast dit heerlijke ontbijttaartje met pompoen, vind je op Snoepgezond nog veel meer inspiratie voor lekkere ontbijttaartjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van een variant met banaan en noten? Ook zeker een van mijn favorieten.


Ontbijttaartje met pompoen

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

1

portie
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

30

minutes
Totale tijd

35

minutes

Ingrediënten

  • 50 gram gekookte pompoen

  • 25 gram eiwit (van een ei)

  • 75 gram magere kwark

  • 25 gram suikervervanger

  • 35 gram bloem

  • 0.5 tl bakpoeder

  • 0.5 tl pumpkinspice kruiden

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaaltje in.
  • Doe de pompoen in een kom en prak met een vork tot pompoenpuree (of gebruik een blender).
  • Roer hier het eiwit en de magere kwark doorheen.
  • Voeg de droge ingredienten toe en roer met een spatel tot een glad beslag.
  • Stort het beslag in het ovenschaaltje en schuif deze voor ongeveer 25-30 minuten in de oven.
  • Laat het ontbijttaartje afkoelen en geniet! Je kunt het taartje eventueel ook in de koelkast bewaren tot de volgende dag.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *